DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Mansell: Az lesz a bajnok, akinek a Mercedes kedvez

A karrierje során egy-két kőkemény csapaton belüli harcot megtapasztaló Nigel Mansell érdekes véleményt fogalmazott meg az idei szezon kimeneteléről.

Hat futammal a vége előtt mindössze 22 pont a különbség a Mercedes párosa közt, ami azt jelenti, hogy még bármi megtörténhet, különösen, ha azt is figyelembe vesszük, hogy az idényzárón dupla pontokat osztanak. Az általános vélekedés szerint a világbajnoki címet már csak ők ketten nyerhetik meg, ahogy a fogadóirodák is szinte lehetetlennek tekintik ennek ellenkezőjét, Daniel Ricciardo győzelmére már 50-szeres szorzó felett fizetnek.



 

Hogy a párharcot végül melyik fél nyeri, egyelőre nem tudni, ám van olyan vélemény, mely szerint ez nem is a pályán fog eldőlni. Nigel Mansell, aki maga is átélt egy-két kőkemény csapaton belüli harcot, úgy érzi, hogy a Mercedesé lesz a végső szó abban a tekintetben, hogy ki lesz a Formula-1 történetének 65. világbajnoka.



 



 

"Ez már Nico Rosberg és Lewis Hamilton zsákjában van" - mondta Mansell Alan Brazil skót újságírónak. "Úgy gondolom, hogy az, hogy melyikük nyer, teljes mértékben a Mercedes kezében van. Akinek ők kedveznek, az nyeri majd a bajnokságot. Tudom, hogy keményen hangzik, de két remek versenyzőjük van, és úgy rendezik le ezt, ahogy szeretnék."



 

"Remélem, hogy engedni fogják nekik, hogy év végén maguk harcolják ezt le, de biztos vagyok benne, hogy ha újabb károkat okoz e párharc, akkor csapatutasítást fognak alkalmazni a következő versenyeken" - zárta szavait Mansell.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: