DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Horner: Nem Vettel hibája, hogy nehéz éve van

Sebastian Vettel számára négy zsinórban megnyert világbajnoki cím után az idei év eddig eltelt része egy rémálommal ér fel, hiszen az eddigi 13 futamon kerek 60 ponttal szerzett kevesebbet új csapattársánál, Daniel Ricciardónál, és a bajnoki tabellán 3 hely választja el őket. A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azonban védelmébe vette a bajnokot.

Mindezt nagyon ügyesen úgy tette meg, hogy közben másik pilótáját, Daniel Ricciardót az egekig magasztalta, hangsúlyozva: a két pilótájuk között látható pontkülönbség nem Vettel visszaesésének, hanem az ausztrál remeklésének köszönhető elsősorban.

 

"Nehéz éve van Sebnek, de erről nem ő tehet. Daniel hihetetlenül jól vezet. Minden dicséret megilleti őt az idei teljesítményéért, és biztos vagyok benne, hogy a szezon utolsó harmada is hihetetlenül izgalmasan alakul majd. Magam is kíváncsian várom, vajon mi fog kisülni belőle" - utalt rá Horner, hogy ők nem fognak beleszólni pilótáik házon belüli párharcába, mivel ez nem lenne indokolt.



"Mi hagyjuk őket versenyezni, mert bízunk bennük, és tudjuk, hogy fair módon is tudnak keményen, kerék a kerék ellen küzdeni. Daniel hatalmas ponthátrányban van a Mercedesekkel szemben, ezért értelmetlen lenne beleszólnunk kettőjük párharcába. Minden csak rajtuk múlik: hogy ők mit csinálnak a pályán" - tette még nyilvánvalóbbá álláspontját a brit csapatfőnök, aki végül nagyon sportszerű és szimpatikus módon vette le a felelősséget világbajnoka válláról, ami a monzai versenyen elért eredményét illeti.

 

"Sebastian a legutóbbi időmérőn és a verseny korai szakaszában úgy-ahogy elégedett volt az autóval, szóval nem az volt a baj, hogy hiányzott a tempója, egyszerűen arról volt szó, hogy a két stratégia másképpen működött" - mondta Horner.  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: