DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Senna halála volt Perez első F1-es emléke

A Force India csapatát erősítő Sergio Perez a minap egy a Formula-1 hivatalos oldalának adott interjúban elárulta, noha soha nem látta őt élőben versenyezni, mégis Ayrton Senna volt gyerekkori példaképe, és az első emléke az F1-ről, amire tisztán emlékezik, az 1994-es Imolai Nagydíj"

"Ayrton Senna" - vágta rá Perez az azt firtató kérdésre, ki volt első példaképe, akire gyerekként felnézett. "Igazán csodáltam, mi mindenre volt képes az autó volánjánál. Túl fiatal voltam, hogy túl sokat lássam őt versenyezni, de később, amikor elég idős lettem hozzá, visszanéztem az összes róla szóló felvételt, és tanultam."



"Az első F1-es nagydíj, amit tisztán fel tudok idézni az emlékeimben, hogy láttam, az éppen az 1994-es San Marinói Nagydíj Imolából. Otthon néztem a versenyt édesapámmal, és habár nem értettem pontosan, hogy mi történik - alig voltam több négy évesnél -, de a körülöttem levők reakciójából megértettem, hogy valami tragikus dolog ment végbe" - idézte fel első, F1-gyel kapcsolatos emlékképét Perez, ami nem volt tehát túl pozitív, viszont annál mélyebb érzelmeket váltott ki az emberekből és belőle is.

Perez felnőtt fejjel jó barátságot kötött Ayrton unokaöccsével, Brunóval

 

Olyannyira, hogy néhány évvel később már nem volt kérdés számára: egy nap ő is F1-es pilóta akar lenni. "Úgy 12 éves lehettem, és nagyon ambiciózus!" - hangzik a válasz arra a kérdésre, mikor határozta el, hogy az F1-nek szenteli életét.  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: