DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Grosjean jó teljesítményt vár Szingapúrban

A Lotus F1 Team pilótája, Romain Grosjean a Monzában elért 16. helyezés után a szingapúri pályán jobb teljesítményt nyújtana.

Mennyire élvezed a Marina Bay nyújtotta kihívást?
A pálya lenyűgöző a néhány technikás részével és néhány klasszikus utcai pályához hasonló kilencven fokos fordítóval. Néhány egyenes is található itt, de nagyon, nagyon sokat kell dolgozni, kanyar kanyart követ. Fantasztikus a pilótafülkéből és a tv-n keresztül nézni az olyan helyeket, mint az Anderson-híd és a Raffles Boulevard. Az idei év érdekes lesz az új autókkal. Ahogyan Monacóban láttuk, biztos vagyok benne, a pilótákra kemény m unka vár a pilótafülkében, különösen a szűk kanyarok miatt. És ha esik az eső, akkor az még érdekesebbé teszi az egészet.

Fizikális szempontból kell valamilyen különleges előkészületet végezni?
Kulcsfontosságú elemek az alvás és a víz! Köztudott, hogy európai időszámítás szerint élünk. Délután ébredünk, majd kora reggel fekszünk le, a többi már rutinszerűen megy. A verseny hosszú és sok folyadékot kell vételezni a futam előtt. Ez fontos, mert ha kiszáradsz, akkor gondolkodásod lelassul és könnyedén hibázhatsz. Mint minden versenyen, biztos vagyok bene, az utolsó részlet vasárnap este előtt a helyére kerül.

Milyen a hangulat a versenyhétvégén?
Szeretek ezen a pályán versenyezni és szeretem az egész országot. A szingapúri emberek nagyon barátságosak és nagyszerű látni ennyi nézőt a belvárosban. Különleges bizsergést ad a versenyhétvégének és olyan a hangulat, mint sehol máshol.




Mik a legjobb emlékeid a Marina Bay pályáról?
A tavalyi időmérő edzésen elért harmadik helyezés nagyszerű volt, de akkor kiestem a versenyen, így vegyesek az emlékeim. Valójában az erős időmérő edzés jó emlék, mert azt hiszem az olyan utcai pályán, mint a Marina Bay, a pilóta mindig tud javítani köridején, kicsit többet, mint egy állandó versenypályán. 2012-ben a hetedik helyezésemmel pontot szereztem, miután jó harcokat vívtam. Szóval van néhány jó emlékem az itteni versenyekről.

Mit tudtál meríteni Monzából?
Ismét egy nehéz verseny volt a rossz rajt, majd a balesetek után. összességében fontos volt a csapatnak, hogy mindkét autó célba érjen, de sokkal jobb eredményre számítunk Szingapúrban és azt hiszem, megújult önbizalommal utazhatunk erre a versenyre.

Véleményed szerint Szingapúr jobb eredményre biztosít lehetőséget?
Monzához képest a válasz igen. Az elmúlt hétvége nehéz volt, mivel a monzai pálya természete számunkra büntetés. Szingapúr sokkal kevesebb kompromisszumot igényel a leszorítóerőben, így előkelőbb pozíciókért harcolhatunk. Sikerült Monacóban néhány pontot szerezni, így bízom benne, ezen az utcai pályán is hasonló eredményt érünk el.

Mik a céljaid a 2014-es szezon hátralévő részére?
Minden tőlünk telhetőt tegyünk meg. Mindnyájan tudjuk, ez egy nehéz szezon, de vannak még lehetőségek a pontszerzésre. Olyan keményen fogok versenyezni, hogy a lehető legjobb pozíciót szerezzük meg, a maximumot érjük el. Jól ismerem a csapatot és tudom, ők is ezt fogják tenni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: