DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Bottas: A Williams a legjobb hely, ahol jövőre lehetek

A Williams az elmúlt hétvégi Olasz Nagydíjon jelentette be, jövőre is változatlan pilótafelállással, a Valtteri Bottas - Felipe Massa kettőssel vág neki az új szezonnak. Bottas idén remekel a Williamsszel, így egyrészről kézenfekvő, hogy a grove-i istállónál maradjon, másrészről viszont éppen jó szereplése folytán több csapat számára is vonzó prédává válhatott a pilótapiacon.

A finn azonban a jövőjével kapcsolatos döntéseket elmondása szerint teljes egészében a menedzsmentjére bízza, és ő maga nem is gondolkodott a csapatváltáson, mivel, mint fogalmaz: "Szerintem a Williams a legjobb hely, ahol jövőre lehetek."

 

"Látom, hogy mennyit fejlődtünk az idei évben, látom, milyen munkát végez a csapat a gyárban és a versenyeken, és számomra ezek alapján nem kérdés, hogy jó irányba tartunk. Biztos vagyok benne, hogy tovább tudjuk vinni ezt a lendületet, és egyre csak jobbak és jobbak leszünk" - mondta el a korábbi GP3-as bajnok, aki jelenleg második szezonját tölti a Formula-1-ben. Tavaly összesen négy pont jutott neki az akkor igencsak gyengécske Williamsszel, ám idén már négy dobogós helyezéssel örvendeztette meg csapatát, legutóbbi, monzai 4. helyével pedig az összetettben is előrelépett a 4. pozícióba, 1 ponttal megelőzve a kétszeres világbajnok Fernando Alonsót.



Hosszabb távú jövőjén egyelőre nem gondolkodik a 25. életévét nemrég betöltő pilóta, mivel mint ismétli, ez a menedzsmentje dolga, ő szeretne továbbra is száz százalékig a pályán nyújtott teljesítményére koncentrálni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: