DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Brawn rejtélyesen beszélt a visszatérésről

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo lemondása után újra felmerültek a pletykák, hogy Ross Brawn, a csapat 2000-es évekbeli sikereinek közreműködője visszatérhet az istállóhoz. ""Soha ne mondd, hogy soha" - kommentálta az értesülést a nyugdíjas szakember.

Ross Brawn idén februárban jelentette be visszavonulását, miután nem sokkal korábban otthagyta a Mercedes csapatot. Bár elmondása szerint élvezi a Forma-1-től mentes időszakot, rendszeresen felreppennek a különböző pletykák, amelyek visszatéréséről szólnak. Idén a Ferrari főhadiszállásán is felbukkant, ami természetesen olaj volt a tűzre.

 

A héten Luca di Montezemolo hosszú évek után távozott az elnöki székből, a nemzetközi sajtóban pedig felerősödött a spekuláció: az új vezetés nagy átszervezésbe kezd majd, ez pedig helyet teremthet Brawnnak. Marco Mattiacci csapatfőnök nemrég - még Montezemolo távozása előtt - úgy nyilatkozott: "mindenki szeretné Rosst ismét a Ferrarinál látni."

 

Brawn a német Auto Motor und Sportnak adott friss interjújában eleinte tagadta, hogy szándékában állna újra csatlakozni a Formula-1 világához. "Nem gondolkodok szerepben a Ferrarinál vagy bárhol máshol. A májusi látogatáson kizárólag privát természetű volt. Beszélgettünk arról, mi lenne ha, de semmi komoly. Nem állok kapcsolatban a Ferrarival, és nem keresgélek aktívan szerepet a Formula-1-ben."

 



Mikor azonban az interjúkészítő tovább firtatta a kérdést, Brawn így válaszolt: "Soha se mondd, hogy soha. Nem lehet tudni, milyen lehetőségek bukkannak elő." Azt természetesen nem lehet tudni, mennyire volt ez őszinte válasz, és mennyire váltották ki az újságíró rámenős kérdései.

 

Brawn pályafutása során kilenc bajnoki címet nyert, a Benetton, Ferrari és saját nevét viselő Brawn GP csapatokkal - a vörös istállóval ötöt Michael Schumacher oldalán. Korábban, 2007-ben kihagyott már egy évet, ezután szerződött a Honda csapathoz, amely a Brawnná, végül pedig a Mercedesszé alakult. Onnan a jelenlegi vezetéssel való nézeteltérések miatt távozott.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: