DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

A Red Bull továbbra is jó esélyekre számít Szingapúrban

A konstruktőri verseny második csapata hosszú ideje hangsúlyozza, Szingapúr lesz az a pálya, ahol közelebb kerülhetnek a Mercedeshez. A csapatfőnök, Christian Horner elmondása alapján meggyőződésük továbbra sem változott - habár biztosra semmit sem vehetnek.

"Remélhetőleg Szingapúr kedvezni fog nekünk, ott kicsivel több kanyar és kevesebb egyenes található. Várjuk, hogy visszatérjünk oda, ezen a pályán mindig is jól szerepeltünk az elmúlt években, de ebben a szakmában semmi sem garantált" - nyilatkozta Horner.

 

"Azt várjuk, hogy a Mercedes továbbra is hihetetlenül gyors lesz ott, a Williams is tényező marad, mert a nyár óta azok voltak. Olyan szoros lesz majd, mint mindig. De remélem, hogy közelebb kerülünk az élen levők tempójához, mint Monzában."

 



A Red Bull mumusa Spa és Monza volt, két olyan pálya, ahol a végsebesség dominál - ennek ellenére Daniel Ricciardo egy adag szerencsével győzni tudott előbbi helyszínen. Szingapúrtól olyan kanyargósabb aszfaltcsíkok következnek, amelyek kedvezhetnek az energiaitalos autóknak. Sebastian Vettel az elmúlt három Szingapúri Nagydíj mindegyikét megnyerte.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: