DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hamilton: Túl jók voltak a monzai abroncsok

Lewis Hamilton az Olasz Nagydíjon nem volt teljesen elégedett a Pirellivel, szerinte izgalmasabb lett volna a verseny, ha gyorsabban kopnak az abroncsok.

Az idei évben a korábbinál jóval kevesebb kritika éri a Pirellit, melynek sikerült a tavalyi problémákon túllendülnie. Az Olasz Nagydíj után azonban a futamgyőztes Lewis Hamilton "megtalálta" a gumigyártót, szerinte túl konzervatív volt a cég gumiválasztása. A 2008-as világbajnok a brazil Totalrace magazinnak nyilatkozott erről a kérdésről:



 

"Őszintén szólva, az abroncsaink túl jók voltak a hétvégén" - mondta ki e mostanában igen ritkán hallható mondatot Hamilton. "Alapjában véve nagyon könnyű volt egy kiállással teljesíteni a futamot. Csak egyetlen kockázat volt, ha állóra fékezed az abroncsod" - mondta Hamilton, aki annak köszönhetően vette át a vezetést harc nélkül csapattársától, hogy Rosberg nem kockáztatta meg, hogy egy állóra fékezéssel tönkretegye abroncsát, és inkább keresztülhajtott a sikánon, bár hibája nem volt különösebben nagy:



 



 

"Ezért láthattunk annyi versenyzőt keresztülmenni az első sikánon, hogy elkerüljék a kerék megrongálását, hiszen ez ahhoz vezethetett volna, hogy kétszer kell kiállniuk, ami sokkalta lassabb lett volna" - mondta a brit, majd hozzátette: "Úgy gondolom, hogy Monza nagyon cool helyszín, de nem tudom, hogy maga a verseny az volt-e a nézők számára."



 

"Jobb lett volna, ha több a csata, s több a kiállás. Ha a Pirelli valamivel lágyabb abroncsokat hozott volna, akkor nagyobb kihívást jelenthetett volna a dolog, ezeket viszont nagyon könnyű volt megóvni."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: