DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Modellként az F1-be - Halupka Kitti a Ferrari vendége volt

Ritkaságnak számít, hogy Magyarországon valaki egy Formula-1-es csapattól kapjon meghívást és paddock-belépőt egy versenyre. Az Olasz Nagydíjon azonban a Miss Model of Hungary 2013-as győztese, Halupka Kitti a Ferrarinál vendégeskedhetett, ráadásul már nem is először.

Hogyan kerültél kapcsolatba a Ferrarival?

 

Egy ismerősöm révén jutottam el hozzájuk, akinek jó barátja a csapat - most már mondhatjuk, hogy korábbi - elnöke, Luca di Montezemolo. Másrészt persze nem kaphat meghívót tőlük akárki. Én ezt azzal érdemelhettem ki, hogy tavaly elnyertem a Miss Model of Hungary címet, aminek köszönhetően én képviseltem Magyarországot a kínai világversenyen. Olaszországban pedig ezt máshogyan kezelik, mint hazánkban, és szívesen veszik, ha olykor egy-egy híresség megjelenik közöttük az ilyen eseményeken.

 

 

Hányszor volt már alkalmad elutazni a csapattal?

 

Ez volt az ötödik versenyem. Tavaly és idén jártam a Hungaroringen, ebben az évben Monacóban is ott voltam, most pedig már második alkalommal utazhattam el Monzába. Ide mindig jó visszajönni, mert az olaszok olyan egyedülálló hangulatot teremtenek, amely szerintem mindenki számára ezt a hétvégét teszi a legélvezetesebbé.

 



Milyen érzés a belülről látni a sport közegét?

 

Gyerekkorom óta figyelem a Formula-1-et, mindig is nagyon szerettem, tehát nem újdonság számomra a sport közege. Különleges élmény, hogy testközelből láthatom az autókat, egy kerékcserét, érezhetem ahogy elsuhannak előttem és hallhatom a hangjukat. Persze nem mindenki szereti ezt egyformán, de fiús neveltetésem miatt én a Formula-1-en és a focin nőttem fel. Mindig a Ferrari volt a kedvenc csapatom, ezért nagyszerű érzés, hogy az ő vendégük lehetek.

 

 

A pilótákkal is tudsz váltani néhány szót? Milyen a kapcsolatod velük?

 

Persze ez mindig attól függ, hogy mennyire kell rohanniuk, de van alkalmam beszélgetni velük. Fernando Alonso nagyon kedves, ám Kimi Raikkönen már szótlanabb típus. A kedvenc pilótám viszont Felipe Massa a természete miatt, de nagyon sok pilótát szeretek a csapatuktól függetlenül is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: