DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Williams 2016-ban a bajnoki címért küzdene

A Williams bízik benne, elég erős alappal rendelkeznek ahhoz, hogy tovább lépjenek előre a Formula-1-es erősorrendben és 2016-ra a bajnoki címet tűzték ki célul.

A 2013-as rossz szezon után a grove-i csapat komoly előrelépést ért el az új turbókorszakban, az első 13 versenyen 177 pontot szereztek - mely során ötször dobogóra is állhattak.

A csapat műszaki igazgatója, Pat Symonds úgy érzi, mivel a szabályok komolyabb mértékben nem változnak, a Williams hamarosan újból világbajnoki címet szerez.

"Próbálok előrébb nézni, mint egy év. Inkább 2016-ra tervezek, mint 2015-re, de azt hiszem jó alappal rendelkezünk" - közölte a szakember. "Úgy érzem, a bajnoki címért küzdhetünk. Azok, akik az elmúlt évek során győztek, sok pénzzel rendelkeznek, így talán nehéz lesz őket felülmúlni, de ha sikerül, akkor az még nagyobb elégedettséget jelent majd!"




Symonds kiemelte, bár a Williams-nek sokat segít az erős Mercedes motor az idei évben, de a csapat által épített karosszéria és aerodinamikai csomag is nagyban hozzájárul a javuló eredményekhez.

"A Formula-1 legjobb erőforrásával rendelkezünk, de karosszériánk és aerodinamikai felszerelésünk is sokat javult. Ez már nem egy rossz autó, a gumikezelésben nagy előrelépéseket értünk el és az abroncsok hőmérsékletét is jól tudjuk kezelni, sokkal jobban, mint azt sokan talán gondolnák. Szingapúr nehezebb lesz, mint Monza. De Austin, Suzuka és Abu Dhabi jó lehet számunkra."

A Williams legutóbb 1997-ben ízlelte meg a bajnoki siker ízét, akkor az egyéni és a konstruktőri bajnoki címet is begyűjtötték.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: