DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Raikkönen a Ferrarinál fejezné be pályafutását

Kimi Raikkönen újra jelezte, Formula-1-es pályafutását a Ferrarinál szeretné befejezni, de cáfolta, hogy jelenlegi szerződésének lejárta előtt távozna az alakulattól.

A 34 éves pilóta az idei év elején tért vissza a Scuderiához, ahhoz a csapathoz, ahol 2007-ben világbajnoki címet szerzett.

Visszatérését azonban nehéz időszak követte. A finn szenvedett az F14T kezelhetőségével és csak 41 pontot gyűjtött, jelenleg 80 egység a hátránya csapattársával, Fernando Alonsóval szemben.

Ez felveti a kérdést, vajon Raikkönen folytatja-e pályafutását a jövő évben, néhányak úgy gondolják, az év végén visszavonulhat.

"Nem soha nem mondtam ezt" - válaszolt Raikkönen arra a kérdésre, készen áll-e a távozásra. "Az egyetlen dolog, amit mondtam, hogy pályafutásom a Ferrarinál fejezem be, a Formula-1-es pályafutásom a Ferrarinál, majd az emberek előálltak azzal a kérdéssel, hogy ez az idei év végén lesz-e. Az újságok próbálnak pletykákat gyártani, a firkászoknak valamivel elő kell állniuk, de ezek csak találgatások. "




Arról, hogy a jövő mit tartogat számára, a Jégember elmondta, csak annyi biztos, hogy a Ferrarinál fejezi be pályafutását.

"Már nem vagyok fiatal, így nyilvánvalóan mást is akarok csinálni az életemben, mint a Formula-1-ben lenni. De nincsenek terveim, a Ferrarinál fejezem be pályafutásom, a többit majd meglátjuk."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: