DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Williams nem tartott Bottas elszerződésétől

A grove-i istálló hétvégi bejelentése értelmében Valtteri Bottas jövőre harmadik szezonját kezdi meg a csapat színeiben. Claire Williams egy pillanatra sem aggódott amiatt, hogy a riválisok elcsenik az istálló orra elől a nagyra tartott finnt.

Bottas idén négy dobogós helyével és kiegyensúlyozott szereplésével vetette magát észre az élmezőnyben, és sokak szerint már csak idő kérdése, hogy a nagy sikerekre ítéltetett 25 éves pilóta a dobogó tetejéről locsolja a pezsgőt.  

 

"Természetesen amikor egy ilyen tehetség van a birtokunkban, mindig lesznek csapatok, akik szimatolni kezdenek körülötte" - mondta Claire Williams, csapatvezető-helyettes. "De Valtteri velünk kezdte a karrierjét, és ő egy rendkívül lojális pilóta, aki nálunk is akart maradni. Emiatt nem is volt valós aggodalom a csapatban amiatt, hogy elveszíthetjük őt."

 



Bottas szerződésével együtt a Williams Felipe Massa 2015-ös maradását is megerősítette, és a csapat biztos benne, hogy a sokszor balszerencsés, de Monzában első idei dobogóját megszerző brazil még ennél is jobb eredményekkel is előrukkol majd.

 

"Szerintem még többre is képes lesz, ez Felipe számára is egy új kezdet. Amikor a tavalyi év korai szakaszában először beszélni kezdtünk vele az átszerződéséről, egyértelművé tette, hogy új kezdetre vágyik. Hosszú időn át a Ferrari kötelékében állt, ráadásul tavaly mi is új kezdetre készültünk, így szépen egymásra találtunk" - mondta Williams, végül pedig mindezt egy olyan mondattal nyugtázta, amivel a többi élcsapat felállását elnézve talán sokan vitatkoznának:

 

"Úgy gondolom, mi rendelkezünk az egyik legerősebb pilótapárossal a mezőnyben."
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: