DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Button: Ez már nem az a Hamilton, aki a csapattársam volt

Jenson Button kijelentette, szerinte Lewis Hamilton a valaha volt egyik legtehetségesebb versenyző az F1-ben, aki látszólag rengeteget fejlődött azóta, hogy 2012-ben még istállótársak voltak.

A McLarennél persze még mindketten leszegett fejjel küzdöttek egymás ellen az együtt töltött három évük során, de amióta Hamilton a Mercedeshez igazolt, Button időről időre kifejezi tiszteletét a 2008-as bajnok iránt.

 

"Megítélésem szerint ő az egyik leggyorsabb versenyző, aki valaha is Formula-1-es autóban ült. A nyers sebességet illetően a veleszületett képessége talán jobb, mint bárki másé" - mondta Button, aki a közös éveik során összesítésben ugyan hajszálnyival több pontot gyűjtött kollegájánál, ám a győzelmek terén 10:8-ccal alulmaradt.

 

"Mind tudjuk, hogy az F1 nem csak a természet adta tehetségről szól - meg kell tanulni az kiaknázni is, emellett pedig szükség van mérnöki képességekre, és a lehető legjobban együtt kell működni az autón dolgozó több száz emberrel."

 



Buttont idén az nyűgözte le igazán, hogy Hamilton a Nico Rosberg elleni kiélezett bajnoki küzdelem során is képes megőrizni a higgadtságát, annak dacára, hogy a körülmények gyakrabban dolgoztak ellene, mint mellette.

 

"Nagyon biztosnak tűnik a dolgában, és ez már nem az a Lewis, akit én ismertem, amikor csapattársak voltunk. Úgy tűnik, hogy az összes őt sújtó problémát képes leseperni magáról. Nem tudom, hogy ez csak kívülről látszik-e így, vagy tényleg legbelül is hisz benne, hogy képes minden nehézséget leküzdve megszerezni a bajnoki címet. Nagyon remélem, hogy az utóbbi" - reméli honfitársa végső győzelmét Button.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: