DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso és Hamilton is búcsúzik a Santander elhunyt elnökétől

79 éves korában szívroham következtében életét vesztette Emilio Botin, aki a Formula-1-ben szerepet vállaló egyik legnagyobb szponzor, a Santander elnöke volt, a Ferrarit és a McLarent is támogatva. Az üzletember a pilótákkal is baráti viszonyt ápolt.

Botin sokat tett annak érdekében, hogy a kis magánvállalkozásként induló Santandert az évtizedek során Európa vezető bankjává tegye, amely világszerte 200 000 embert foglalkoztat.

 

A Formula-1-be 2007-ben léptek be a McLaren partnereként, és Fernando Alonsóval szoros kapcsolatot alakítottak ki, dacára annak, hogy a spanyol egy év után elhagyta a csapatot. Viszont amikor a kétszeres bajnok 2010-ben a Ferrarihoz szerződött, a Santander is vele tartott, mialatt megtartották együttműködésüket a McLarennel is. A vállalat logója így máig ott díszeleg mindkét legendás istálló autóin.

 

De a Santander ennél is tovább mélyítette kapcsolatát a sporttal, hiszen a versenypályák hirdetőtábláin is gyakran feltűnik a neve, és néhány nagydíjon névadó szponzorként jelenik meg.

 

"Szenvedélyes és elbűvölő személyiség volt, mindig kemény, de tisztességes" - mondta Botinról a McLaren vezérigazgatója, Ron Dennis. "Kivételes helyzetben érzem magam, hogy megismerhettem, és büszke vagyok arra, hogy barátomnak nevezhettem őt. Imádta az autóversenyzést. Senki sem volt nála lelkesebb a McLaren garázsában, amikor egy futamgyőzelem volt kilátásban. A világ egy kiváló embert veszített el."

 



Lewis Hamilton 2007 és 2012 között a McLarennél szintén közel került az üzletemberhez. "Elhunyt egy kedves barátom, Emilio Botin, akinek a családjával is megismerkedhettem, és aki mindig biztosított a támogatásáról. Nagyszerű ember volt, aki sokaknak fog hiányozni" - fejezte ki sajnálatát a brit.

 

Fernando Alonso pedig így emlékezett Twitteren: "Szerdán még együtt ebédeltem Don Emilióval, ami során megbeszéltünk egy újabb biciklitúrát Szingapúrban... Egy nagyszerű barát hagyott el minket."

 

A spanyol ráadásul két barátját is "elvesztette" ezen a napon, hiszen Botin halála mellett Luca di Montezemolo is éppen ma jelentette be, hogy távozik a Ferraritól. Idővel talán azt is megtudjuk majd, hogy ezeknek az eseményeknek lesz-e valamilyen hatásuk Alonso és a csapat kapcsolatára.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: