DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hakkinen: ""Mindig Schumacher volt az, akit el kellett kapnom"

Szerencsétlen síbalesete óta az egész világ egy emberként szorít a hétszeres F1-es világbajnok Michael Schumacher felépüléséért. A német a pályán kőkemény, de sportszerű ellenfél volt, aki minden vetélytársát inspirálta, mert mindig fel kellett hozzá nőni. A kétszeres világbajnok Mika Hakkinen így emlékezik a hajdani nagy csatákra.

"Amikor a versenyzésre gondolok, sok nagyszerű csapattársam eszembe jut: Alain Prost, aki tesztelt velem közösen, aztán David Coulthard a McLarennél; Nigel Mansell, Johnny Herbert, Martin Brundle, Mark Blundell - hosszú a lista. Számos kiváló versenyzőnek lehettem a csapattársa, és jó volt tőlük tanulni. De a tudatomban és a gondolataimban mindvégig Michael volt ott. Természetesen az összes többi versenyzőt is le kellett győznöm a pályán, de valamilyen oknál fogva mindig Michael volt az, akit el kellett kapnom" - mondta el Hakkinen az F1 Racing legfrissebb számában, majd hozzátette:



"Michael egy nagyon okos, gondolkodó pilóta volt. Mindig azokra a területekre összpontosította a végső koncentrációját, amikben egy kicsit gyengébb volt. Nagyon odafigyelt azokra a részekre, ahol tudta, egy picit gyorsabb vagyok nála azon a napon, de az erősségeivel is pontosan tisztában volt, ott pedig megpróbált leszakítani. Így egyensúlyozott minden versenyen"

"Amikor Michael ellen versenyeztem - és én aztán tényleg rengeteg jó pilóta ellen versenyeztem a pályafutásom alatt -, mindig biztos lehettem benne, hogy maximálisan uralni tudja az autóját és fenn tudja tartani a koncentrációját az éles versenyhelyzetekben. Mindig. Más versenyzőknél sokszor nem tudhatta az ember, vajon mit fognak csinálni a következő pillanatban, de Michael más volt, ezért is volt olyan nagyszerű ellene versenyezni. Ő mindig logikusan és következetesen építette fel a manővereit. Agresszív volt, de tudta, hogy hol a határ és tisztelte az ellenfeleit" - zárta gondolatait a szimpatikus finn, aki már az F3-ban is Michael Schumacher ellen versenyzett, később, F1-es párharcuk pedig a "™90-es évék végén csúcsosodott ki, amikor ő a McLaren, míg Schumi a Ferrari vb-sikeréért harcolt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: