DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Force India főnöke csak jót tud mondani versenyzőiről

Ahányszor Vijay Mallya, az indiai csapat feje megszólal két pilótájával kapcsolatban, mindig dicséret hagyja el a száját. Ezúttal Sergio Perez Jenson Button ellen vívott csatáját nevezte briliánsnak.

A mexikói versenyző köröken keresztül védekezett derekasan a 2009-es világbajnok ellen, kétszer is visszavette a pozíciót, amikor Button megelőzte őt - a csatának külön pikantériát adott, hogy tavaly együtt versenyeztek a McLarennél. A futamot végül technikai gondjai ellenére Perez hetedikként, ellenfele nyolcadikként fejezte be.

 

"Én is versenyző vagyok. Emiatt csapatfőnöki teendőim mellett remekül élveztem a versenyzést. Checo briliánsan vezetett. Egy világbajnok üldözővel, mint Jenson" Azt hiszem, egyszerűen nem veszítette el a fejét, és szívből hajtott. Nagyszerű versenyzés volt, boldog vagyok, hogy hetedik lett a McLaren előtt, és értékes pontokkal távozott" - mondta a csapatvezető a crash.net oldalnak.

 



Az indiai milliárdos tovább magasztalva versenyzőjét kiemelte, Perez az egész szezonban kitűnően teljesített. "Nem volt sok szerencséje. Nézzék csak meg, hogy mi történt Montrealban például. Legalább ötödik lehetett volna, aztán összeakadt Massával. Még volt egy-két ehhez hasonló a szezon folyamán. De mindig is nagyon tiszteltem Checo tehetségét és elszántságát, ezért választottam őt rögtön. Sokat írtak a McLarennél töltött időszakáról, viszont a McLaren sem választotta volna őt, ha nem lenne tehetséges, ezért boldog vagyok, hogy nekem versenyez, és hogy megtarthatom őt."

 

Az ütközetet a résztvevők is kifejezetten élvezték. "Nagyon szórakoztató futam volt. A legfontosabb része a Jensonnal való szép csatám, mely a régi időkre emlékeztetett. Tudom, hogy nagyon keményen tud küzdeni, és mindig tisztán harcol" - nyilatkozott Perez a verseny után.

 

"Elképesztő csatánk volt Checóval, egymás mellett érkeztünk a Lesmo kanyarba, ami nem történik meg gyakran. Sajnálatos, hogy nem tudtam őt megelőzni, pedig nagyon sokszor próbálkoztam, de nagyon erős volt a fékezéseknél. Igazán a határon voltam, nagyszerű kerék kerék elleni akció volt, remélem, a nézők is jól szórakoztak" - beszélt hasonlóan lelkesen Jenson Button is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: