DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Hamarosan kinevezik a Lotus új csapatfőnökét

A Lotus tulajdonosa, Gerard Lopez leszögezte, hogy az istálló élére hamarosan új csapatfőnököt nevez ki saját maga helyett.

A Lotus csapatfőnöki posztját az idei év elején a tulajdonos, Gerard Lopez vette át, miután Eric Boullier bejelentette, hogy a McLarenhez távozik. Helyettese Federico Gastaldi lett, az Ausztrál Nagydíj óta ők ketten irányítják az istállót, ám ez hamarosan megváltozhat. Lopez korábban sem titkolta, hogy nem kívánja tartósan ellátni a csapatfőnöki feladatokat, most pedig egyértelműen közölte, hogy hamarosan átadja posztját valakinek.



 

"Jelenleg ezt a kérdést vizsgáljuk" - mondta el Lopez az F1 hivatalos lapjának. "Sor fog kerülni erre, inkább előbb, mint utóbb, hogy az új vezető 2015-re teljesen beépülhessen a csapatba" - mondta a luxemburgi üzletember, aki arra számít, hogy jövőre visszatérnek ahhoz a formához, amit 2012-ben és tavaly mutattak:



 



 

"Nem mondom, hogy jövőre már a bajnokságért fogunk harcolni, de oda vissza kellene jutnunk, ahol az előző két évben tartottunk. Mintegy 470 ember dolgozik a gyárunkban, szóval a csapat még mindig nagy, a szélcsatornánk és a CFD-nk is csak kétéves, szóval minden megvan, ami a versenyképességhez kell" - mondta az enstone-i csapat vezetője.



 

Lopez a pilótafelállásról azt mondta, hogy valószínűleg mindketten maradnak, de azt sem titkolta, hogy Grosjean a csapat gyenge eredményei miatt távozhat, ha akar: "Nagy esély van erre. Pastort már meg is erősítettük, és Romain szerződése is él. Nem titok, hogy kiléphet a szerződéséből a rossz eredmények miatt, de egészen biztos vagyok benne, hogy maradni fog a felállásunk."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: