DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Hamilton úgy érzi, minden hétvégén gyorsabb Rosbergnél

A spái affér után Monzában látszólag helyreállt a béke a Mercedes háza táján, ám gyakorlatilag mindenki egyetért abban, hogy ez csupán a kifelé kötelezően kommunikált látszat, és valójában továbbra is fennáll a feszültség Nico Rosberg és Lewis Hamilton között. A brit legújabb nyilatkozata újabb olajat önthet a tűzre.

Igaz ugyanis, hogy az elmúlt hétvégén, az Olasz Nagydíjon Hamilton került ki győztesen kettejük párharcából, ám a világbajnokságot egyelőre még mindig Rosberg vezeti, 22 ponttal előzve a britet. Ennek fényében nem túl elegáns Lewis részéről azt nyilatkozni, hogy neki minden hétvégén az az érzése, hogy tempóelőnyben van Nicóval szemben. Tény, hogy őt eddig több műszaki probléma hátráltatta, mint csapattársát, és elsősorban ennek köszönheti a német, hogy pillanatnyilag ő vezeti a tabellát, ám ettől függetlenül egyértelműen kihallik az él Hamilton szavai mögül.  



"Általában véve úgy érzem idén, hogy mindig jó formában vagyok, de ide Monzába különösen pozitív hangulatban jöttem, abban bízva, hogy csak a technikai problémák kerüljenek el. Azt hiszem, a vagány dolog az Olasz Nagydíj kapcsán, hogy megint egy nehéz hétvégém volt, de sikerült a legjobb eredménnyel keresztüljutnom rajta. Kicsit olyan érzésem volt, hogy az összes eddigi tapasztalatom segített ennek a feladatnak a leküzdésében, de még mindig várom azt a hétvégét, amikor semmilyen problémánk nem lesz" - kezdte Hamilton, mielőtt elért nyilatkozatában az ominózus részhez:

 

"Világos, hogy mindenkinél gyorsabb voltam ezen a hétvégén, Nicónál is, és minden hétvégén ugyanezt érzem. Úgyhogy csak azt kell elérnem, hogy ez az állapot a továbbiakban is fennmaradjon" - mondta önbizalomtól duzzadva a brit, aki Rosberggel ellentétben már több kiélezett világbajnoki véghajrának a részese volt az F1-ben, melyek közül egyből, 2008-ban már győztesen került ki.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: