DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Bottas: örök rejtély marad, hogy nyerhettem-e volna

Valtteri Bottas már hetekkel ezelőtt hangsúlyozta, hogy a Belga és az Olasz Nagydíj kecsegtet idén a legnagyobb győzelmi eséllyel a Williams számára, ám végül a csapat nem tudott mindent kihozni a lehetőségeiből ezen a két futamon. A finn azon elmélkedik, hogy az elrontott rajtja nélkül akár máshogyan is alakulhattak volna a dolgok számára Monzában.

A szintén a csúcssebességet előtérbe helyező spái pályán Bottas autója csak a harmadik helyre volt jó, Monzában pedig Felipe Massa tudott ugyanezen a helyen végezni. És bár a brazil nem tudta tartani a lépést a Mercedesekkel, Bottas úgy érzi, ő csapattársánál jobb tempóra is képes lett volna, ha a startnál nem csúszik vissza egészen a 11. pozícióig.

 

"Nagyon erősnek tűntek a Mercedesek, bár nem tudom, mennyire autóztak a motor teljesítőképességének a határán. Az első 20 kört ugyan csatázással töltöttem, de amint kitisztult előttem a pálya, nagyjából hasonló köröket tudtam autózni, mint ők. Ám nagyon úgy néz ki, hogy ez örökre megválaszolatlan kérdés marad" - vélekedett Bottas, aki így is előreugrott a pontverseny negyedik helyére.

 



"Kár érte, mert azzal a hozzáállással érkeztünk erre a versenyre, hogy itt lesz a legjobb esélyünk a győzelemért harcolni, így a negyedik hely nem jelent különösebb elégtételt."

 

Az idén már négy dobogónál járó Bottas végül hozzátette, szerinte a Williams relatív viszonylatban még erősebben szerepelhetett volna, ha a Pirelli merészebben választ abroncsot a hétvégére, és nem a két legkeményebb keverékkel utaznak Monzába.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: