DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Sauber nem kommentálja az eladási értesüléseket

A Sauber egyelőre nem reagál azokra a pletykákra, melyek szerint egy kanadai milliárdos vásárolja fel a csapatot.

Tegnap merült fel a hír a monzai paddockban, hogy Lawrance Stroll kanadai milliárdos, a Ferrari pilótaakadémiájához tartozó Lance Stroll édesapja tárgyalásokba kezdett az anyagi gondokkal küzdő hinwili csapat felvásárlásáról. A motorsport.com erről szóló beszámolója a feltételezések szerint a többek közt a Tommy Hilfiger márkához is kötődő Stroll közvetlen közeléből származó forrásokra támaszkodik.



 



 

A kanadai üzletember nemcsak fián keresztül kötődik az autósporthoz, maga is nagy autórajongó, impresszív magángyűjteménnyel rendelkezik, s emellett övé a Mont Tremblant-i egykori F1-es pálya is. A hírek szerint tehát ő akarja megvenni a Saubert, ám ezt az értesülést egyelőre se Monisha Kaltenborn, se Peter Sauber nem erősítette meg - igaz, nem is cáfolták.



 

Svájc egyik legismertebb F1-es szakértője, Roger Benoit óvatosságra int a pletykákkal kapcsolatban: "Láthattunk már ilyen üzleteket bedőlni, ráadásul Stroll a Lotusszal is kapcsolatban áll. Ahogy a Sauber tavalyi orosz üzletének esetében is tettük, várjuk csak ki a végét..."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: