DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Verstappen jövő héten már szuperlicenszet szerezhet

Max Verstappen öles léptekkel halad az F1-es bemutatkozás felé: a következő pár hét programja a szuperlicensz megszerzése és az első pénteki szabadedzés.

Monzában természetesen még mindig téma volt Max Verstappen szerződtetése, a Red Bull-családban többen is megszólaltak az ifjú tehetség rotterdami balesetével kapcsolatban, amikor a holland versenyző autója a korláttal szemben állva megindult, nekikoccant, és letörte első szárnyát. A feltételezések szerint Verstappen koccanását ugyanaz a lefulladásgátló rendszer okozta, ami Maria de Villota két évvel ezelőtti balesetét.



 

Verstappent többek közt a Red Bull nevelőprogramjának egyik legsikeresebb tagja, Daniel Ricciardo is megvédte: "Valószínűleg könnyebb egy versenypályán körözni, mint fánkokat rajzolni. Ez sokkalta nehezebb, mint amilyennek tűnik" - mondta az ausztrál, aki tavaly még maga is a Toro Rossónál versenyzett, idén viszont már három futamot nyert.



 



 

A fiatal holland versenyző a tervek szerint már a jövő héten megszerezheti F1-es szuperlicenszét: az észak-olaszországi Adria versenypályán körözhet majd egy kétéves Toro Rossóval az FIA ellenőrei előtt - a szabályok értelmében 300 kilométert kell majd megtennie. Ezt követően már pénteki szabadedzéseken is részt vehet a holland: a tervek szerint az austini, a brazil és az idényzáró futamon kap majd lehetőséget az első gyakorláson, de újabb értesülések szerint már Suzukában sor kerülhet a debütálásra. Max Verstappen azon a pénteken 17 éves és 4 napos lesz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: