DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Versenysebességében bízik a Force India

Az Olasz Nagydíj időmérő edzésén Sergio Perez a 10. helyen végzett, csapattársa, Nico Hülkenberg a 14. helyen zárt. Danyiil Kvjat tíz helyes rajtbüntetésének köszönhetően azonban a német pilóta a 13. helyről vághat neki a vasárnapi, 53 körös versenynek.

"Elégedettek lehetünk ezzel az eredménnyel: a kilencedik hely talán elérhető lett volna, de úgy érzem, közel maximumot nyújtottunk és ezt akartuk elérni ebben a szezonban" - mondta el Perez. "A tegnapi teljesítményünk alapján versenysebességünk erős lehet, de nincs sok lehetőség a stratégiával. Úgy érzem, jó pozícióban vagyunk ahhoz, hogy holnap egy erős versenyt fussunk. Bármi megtörténhet ezen a pályán és remélem, sok pontot szerzünk."




"Mai pozícióm jobb is lehetett volna, de a Q2-ben az utolsó körömben nem volt megfelelő sebességem" - tette hozzá Hülkenberg. "A fő problémát az erős forgalom jelentette a kivezető körön az első kanyarnál, amely a felkészülést nagyban meggátolta. Mindenki visszavett, így nekem is lassítani kellett, visszaesett a gumi hőmérséklete és nyomása és nem tudtam javítani köridőmön. A Q2-ben az első köröm sem volt valami erős, így lecsúsztunk a Q3-ról. Szenvedés volt a mai nap és az autó iránti érzéseim kissé csökkentek. Azonban még jó versenyt futhatunk. Ha sikerül jól rajtolni és az első körben néhány pozíciót nyerni, akkor minden lehetőség megvan a pontszerzésre."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: