DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Dennis: Változatlan maradhat a McLaren pilótafelállása

A McLaren főigazgatója, Ron Dennis nem tartja kizártnak azt, hogy a Formula-1-es csapat megtartja jövő évre pilótapárosát, habár egy nagy sztárra lenne szükségük.

A wokingi csapattal már összehozták Fernando Alonsót és Sebastian Vettelt és a két pilótával kapcsolatban közölték, hogy az új Honda korszakban elképzelhető, hogy a McLarent erőshetik majd.

Miközben a McLaren várakozik arra, hogy megtudja, mik a világbajnokok tervei, addig Jenson Buttonnak és Kevin Magnussennek is várnia kell.

A jövő évi bizonytalanság ellenére a McLaren Csoport elnöke, Ron Dennis elmondta, egyik pilótának sem kell aggódnia és elképzelhető, hogy mindkét versenyzőt megtartják, még akkor is, ha más sztárok is elérhetők lesznek.

"Az első dolog a kiválasztási folyamatban - és ez nem lekicsinylő, sértő, vagy negatív kijelentés jelenlegi pilótákkal szemben -, hogy megtudd, ki az elérhető" - közölte Dennis, amikor bejelentette a McLaren új szponzorát, a Segafredo Zanettit. "A Formula-1-ben nem egyértelműen fekete-fehér, hogy ki elérhető. Néha vannak olyan, teljesítményre irányuló megállapodások, amelyre a pilóták azt mondhatják, ezt nem sikerült elérni. És senki nem jósolt volna ekkora feszültséget a Mercedes-Benzen belül. Minden lehetőségre fel kell készülni, lehet, hogy ezek a pilóták az év végére a piacra kerülnek. Ez nem azt jelenti, hogy automatikusan megszerezzük ezt vagy azt a pilótát. Sokkal inkább azt, hogy próbáljuk megtudni, mi az elérhető, majd döntést hozunk és talán ez a döntés nem jelent változást. A stabilitás fontos, mivel a Hondával lépünk kapcsolatba és óriási munka mélyen megérteni a teljes tervet. És számomra a hűség is nagyon fontos."




Dennis elmondta, a döntést valószínűleg a 2014-es szezon vége előtt meghozzák és közölte, Magnussen és Button jól teljesít.

"Óriási rajongója vagyok Kevinnek és Jensonnak. Kevin csodálatos munkát végez. Ki tudná három körig Spában maga mögött tartani Fernando Alonsót? Emlékszem Ayrtonra (Senna). Amikor meglátták a sárga sisakot, mindenki félreállt. Fernandóval is ez a helyzet bizonyos szempontból. Amikor meglátják őt a visszapillantóban, arra gondolnak, csak idő kérdése az előzés és talán nem is nehezítik meg a helyzetét. A spái versenyt követő szerdán felhívtam Kevint és hallottam hangjában némi feszültséget és megkérdezte, enyhítse-e egy kicsit a nyomást. De azt mondtam neki, ne változtasson, viszont következő alkalommal legyen kicsit óvatosabb."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: