DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Jó teljesítményben bízik a McLaren

A McLaren Mercedes csapat az idei második gyors, alacsony leszorítóerőt igénylő pályára további pálya specifikus fejlesztéssel készült, melyet sikeresen teszteltek a péntek délelőtti szabadedzésen.

Egy körön mindkét autó versenyképes, habár Jenson Button szerint további munkára van szükség a hosszú távú teljesítményt javításához.

"Még van dolgunk, de összességében relatíve jó napunk volt" - mondta el a pénteki napról Button. "Az egykörös sebesség egészen jó, de talán hiányzik a versenysebességünk néhány csapattal szemben. Továbbra is nehéz megmondani pénteken, hogy hol állsz - mi sem tudjuk ezt pontosan. A Parabolica átalakított bukótere miatt továbbra is lassít, elhagyhatod a pályát, de büntetés nem jár érte. Több sebességet tudok átvinni a kanyarba, mint tavaly - mivel a kavicságy nem fenyeget a kijáratnál. Ez más, de még nem tudom, tetszik-e. Ami a gumikopást illeti, egy, vagy két kerékcsere lehet, de a várható melegebb időjárásban könnyebb felhólyagosítani a gumikat. Ez pedig mindenki számára trükkössé teheti a stratégiát."




"Azt hiszem a magas üzemanyag mennyiség egészen ígéretes" - tette hozzá Magnussen. "Egyenesbeli sebességünk és féktávjaink jók, ezért úgy érzem, erős versenyt teljesíthetünk ezzel az autóval, amely nagyon fontos itt. Remélhetőleg jó időmérő edzésünk lesz - de inkább jó versenysebességet szeretnék, mint gyorsnak lenni az időmérő edzésen. Azt hiszem az alacsony leszorítóerejű pályákon komoly féktávok vannak - ezen a területen autónk általában erős - így megfelelő eredményt érhetünk el a hétvégén."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: