DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Lotus leállította idei autójának fejlesztését

Romain Grosjean közölte, a Lotus Formula-1-es csapata feladta idei autójának fejlesztését és szenvedni fog a 2014-es szezon további részében.

Az enstone-i csapat a szezon eleje óta megbízhatósági és teljesítménybeli problémákkal küzd az E22-es autójával, csak Spanyolországban és Monacóban tudtak pontot szerezni.

Az Olasz Nagydíj pénteki szabadedzésén sem Romain Grosjean, sem csapattársa, Pastor Maldonado nem tudott jobban teljesíteni a leggyorsabb Marussia autónál, melyet Jules Bianchi vezetett.

Grosjean a második szabadedzés után elmondta, a Lotus úgy döntött, inkább arra koncentrál, hogy 2015-ben jobb autója legyen és nem foglalkozik már az E22 fejlesztésével.




"Az autó aerodinamikai kiegyensúlyozottságával van problémánk" - mondta el Grosjean. "Ez a probléma az első naptól kezdve adott és az idei évben valószínűleg 100 százalékosan ezt nem tudnánk megoldani. Legalább most rendelkezünk azokkal az eszközökkel, amelyekkel a problémákat fel tudjuk mérni és innentől kezdve próbálunk olyan elemeket gyártani, amelyekkel a jövőben nem lesz probléma. A jövő évi autón dolgozunk. Nem lesz már fejlesztés az idei autóhoz."

Arra a kérdésre, hogy a szezon vége előtt a Lotus tud-e tisztán a teljesítményének köszönhetően pontot szerezni, Grosjean egyértelmű választ adott: "Nem."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: