DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Elégedett első napjával a Force India

A Sahara Force India pozitív napot zárt az Olasz Nagydíj pénteki szabadedzéseivel. A VJM07 volánja mögött Daniel Juncadella, a csapat tartalékpilótája, valamint Nico Hülkenberg és Sergio Perez dolgozott.

"A délelőtt egy normál pénteki nap volt, de a délután kissé nehezebbre sikerült, nem volt könnyű megfelelő ritmust találni" - mondta el Hülkenberg, aki a második gyakorlást a 12. helyen zárta. "Egyszerűen nem sikerült egyensúlyt és harmóniát találni és ez a köridőkben is meglátszott. Részletesen meg kell nézni az adatokat és kideríteni, hol javulhatunk holnapra. Ettől eltekintve sikeres nap volt, a gumikkal dolgoztunk és a hosszú etapokon adatokat gyűjtöttünk."




"A mai napon ígéretesen kezdődött hétvégénk és sikerült mindent elvégezni, amit terveztünk" - tette hozzá a 11. Perez. "Már most jó a sebességünk, különösen a hosszú etapokon, ahol versenyképesnek tűnünk. Most már csak mindent össze kell rakni és jó pozíciót szerezni holnap az időmérő edzésen."


"Mindig örülök, ha autót vezethetek, legyen az bármilyen lehetőség, de nyilvánvalóan programom ma nagyon rövid volt - csak 30 perc jutott és egy szett kemény keverék" - közölte a tartalékpilóta, Daniel Juncadella. "Lehetőségem volt megismerni az autót alacsony leszorítóerejű beállítással, amely valójában jobb volt, mint vártam. Fő feladatom az volt, hogy az alapbeállításokat ellenőrizzem és komolyabb változtatás nélkül átadni az autót Checónak. Az installációs köröm után néhány rajtgyakorlatot is elvégeztem, ezzel a csapatnak a kuplung beállításáról adtam némi információt."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: