DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Grosjean Alonso döntésére vár

Romain Grosjean elmondta, arra vár, hogy Fernando Alonso jövője tisztázódjon, csak ezt követően foglalkozik azzal, hogy 2015-re melyik csapathoz ír alá.

Alonso szerződésben áll a Ferrarival, de a McLaren megkörnyékezte a spanyol pilótát és szeretné megszerezni a jövő évre, amikor a Honda motorszállítóként csatlakozik a wokingi alakulathoz. Grosjean jövője még tisztázatlan, a Lotusszal eddig csalódást keltő szezont teljesít és elmondta, csak akkor vált csapatot, ha a négy nagy közül valamelyikhez le tud szerződni, véleménye szerint ebben Alonso kulcsfontosságú szereplő, ezért vár.

"Várni kell a Ferrarira és talán Alonsóra" - mondta el a francia. "Tőlük indul be majd a piac. Biztos vagyok benne, ezt mindenki tudja, nem csak én, de eddig még semmi nem indult el. Mindig lehet találgatni, de ahogyan tudom, a többi nagycsapatnál mindenkinek szerződése van és Alonso lehet a pilótapiac kulcsa."




Grosjean megerősítette, hogy menedzsmentje már kapcsolatba lépett a Ferrarival és tárgyaltak egy esetleges szerződésről, amennyiben Alonso úgy dönt, elhagyja a csapatot.

"Mindig vannak megbeszélések, ezért vannak a menedzserek. Igen, néhány megbeszélés volt, de csak várni tudunk."

Ugyan menedzsment csapata - a Gravity - és a Lotus a Genii Csoport része, Grosjean elmondta, nem érez érdekellentétet egy esetleges csapatváltásban.

"Azt hiszem egyértelmű, vannak lehetőségeim, ha távozni akarok... Ugyan a Genii néhány vállalat birtokosa, de két cégük között nincs kapcsolat. Igen, a Gravity-nél vagyok és a Lotusnál, mindketten ugyannak a nagyvállalatnak a részei, de azt hiszem örülnének, ha világbajnok lennél, ez jót tenni a Gravity hírnevének is."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: