DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Sajtó: Vettel gondolkodási időt kért a McLarentől

Ellentmondásos sajtóhírek érkeznek Olaszországból: az egyik lap állítása szerint Vettel jövőre mindenképpen a Red Bullnál marad, a másik viszont úgy tudja, hogy a Prodromouval megerősödött McLaren ajánlatát mérlegeli a négyszeres bajnok.

A McLaren egyáltalán nem titkolja, hogy sztárpilótát kíván szerződtetni a következő szezonra, s egyre inkább úgy tűnik, hogy a régóta együtt emlegetett Alonso, Hamilton, Vettel trióból utóbbi leigazolására lehet a legnagyobb esélye a wokingiaknak. A spanyol napról napra újra és újra elkötelezi magát a Ferrari mellett, s bennfentesek azt is tudni vélik, hogy Hamilton is marad jelenlegi csapatánál - jövőre legalábbis mindenképpen.



 

A McLarennek így egyedül Vettel maradt, akinek nagyon nehéz éve van, hiszen nem elég, hogy csapata egyértelmű hátrányban van a Mercedesszel szemben, csapattársa, Daniel Ricciardo egyre jobban fölébe kerekedik, ráadásul a Red Bull újabb és újabb fiatal tehetségeket szerződtet, Danyiil Kvjat után Max Verstappen is a Toro Rossóhoz került, így minden arra mutat, hogy a hosszú távú terveket már nem együtt kell elkészítenie a négyszeres bajnok párosnak.



 



 

Az olasz Italiaracing és az Omnicorse egyaránt arról számolt be, hogy Vettel fontolóra vette a McLaren ajánlatát, ám a döntéssel kapcsolatban nem értenek egyet. Előbbi ugyanis állítja, hogy a német még legalább egy évet Milton Keynesben marad, utóbbi szerint viszont Vettel lehetségnak tartja a váltást, de garanciákat kért Wokingtól a 2015-ös szezonra, mindenekelőtt azzal kapcsolatban, hogy utolérheti-e a Honda a Mercedest jövőre.



 

A lap szerint Vettel némi gondolkodási időt kért a McLarentől, ahol épp a napokban állt munkába az a Peter Prodromou, aki a németet négy világbajnoki címig repítő Red Bull autói tervezésének másik fontos alakja volt Adrian Newey mellett. Ki tudja, talán az ő érkezése is vonzóbbá teszi a McLarent számára...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: