DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A Sauber és a Marussia is tartozik a Ferrarinak

A mezőny két talán legnagyobb anyagi gondban lévő csapata, a Sauber és a Marussia is késve fizet a Ferrarinak - utóbbiról az is felmerült, hogy ott sem lesznek Monzában.

A Ferrari az idei évben két ügyfélnek szállít motorokat, a Saubernek és a Marussiának. Mindkét csapat köztudottan anyagi gondokkal küzd, így jogos volt a kérdés, hogy vajon Maranellóba rendben megérkezik-e az erőforrások ellenértéke. A Sauber esetében tavaly is nyilvánosságra került, hogy elmaradásuk van a Ferrarival szemben, s idén sincs ez máshogy.



 

Marco Mattiacci, a maranellóiak tavasszal kinevezett vezére a svájci Blicknek adott interjújában nem tagadta, hogy a Ferrari egyelőre mindkét ügyfelétől vár a pénzére: "Elmaradtak a fizetésekkel" - mondta a csapatvezető. Pino Allievi, a köztiszteletben álló olasz újságíró viszont úgy véli, ez nem fenyegeti a Sauber és a Ferrari közös jövőjét: "A Ferrari még sosem szakított egy hosszú távú partnerével."



 



 

A sajtóhírek alapján úgy tűnik, hogy a két csapat közül jelenleg a Marussia van nehezebb helyzetben, a Speed Week szerint még az is felmerült, hogy a kiscsapat kihagyja a monzai futamot. Az Belgiumban nyilvánvalóvá vált, hogy Max Chilton szponzori pénzeivel probléma van, és egyelőre nem tudni, rendeződött-e a helyzet. A csapat valószínűleg azonban ott tud lenni a versenyen, a kamionok legalábbis elindultak Monzába.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: