DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A McLaren elsődleges célja a bajnoki ötödik hely

Aligha hitték volna ezt hat hónappal ezelőtt, de a McLaren pontosan ugyanott tart, mint tavaly: a bajnoki ötödik helyet kell megvédeni a Force Indiától.

Bár nagy reményekkel indult számukra a szezon, a McLaren a bajnoki táblázatot tekintve semmivel sem jár előrébb, mint tavaly, hiszen az ötödik helyet is csak legutóbb, Belgiumban tudták visszaszerezni a Force Indiától - kettő pont előnnyel. A Williams 45, a Ferrari 55 pontra van a wokingiaktól, azaz a reális célkitűzés ezúttal sem lehet más, mint az ötödik hely megtartása. Így látja ezt Eric Boullier versenyigazgató is, aki úgy érzi, Monzában kimondottan sikeres lehet a csapata, hiszen a Mercedes-motoros autóknak fekszik az Olasz Nagydíj helyszíne:



 

"A monzai hétvége mindig különleges, az Olasz Nagydíj egy egyedi, padlógázas, izgalmas esemény. Mindig fordulópontot jelent a szezonban, amikor Olaszországba érkezünk az európai nyár végén" - áll Boullier a versenyre előretekintő nyilatkozatában. "Ilyenkor már az év végére tekintünk előre, azon töprengünk, hogy végződik az idény az utolsó tengerentúli versenyeken. A szezon utolsó harmada mindig hihetetlenül kemény kihívás a csapat számára mind mentálisan, mind fizikailag, szóval fontos, hogy fenntartsuk a koncentrációt."



 



 

Boullier elsődleges célja most az, hogy a csapat megerősítse helyét a bajnokságban, azaz semmiképp sem szeretne hatodiknak visszaesni: "A célunk az a szezon hátralévő részére, hogy mindkét autó folyamatosan pontokat szerezzen, így megszilárdítsuk bajnoki pozíciónkat, és emellett továbbfejlesszük az MP4-29-et. Nem vehetjük el a lábunkat a gázpedálról, fejlesztenünk kell, hiszen minden, amit idén megtanulunk, a jövő évi technikai csomagba is bekerül majd."



 

"Érzem, hogy erős a csapatszellem. Továbbra is haladunk előre, és bízom abban, hogy még a szezon vége előtt változik majd a szerencsénk" - zárta szavait Boullier.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: