DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Verstappen: Nem követhetek el ostoba hibákat

A Max Verstappen szerződtetése miatt tiltakozó hangok alighanem még jobban felerősödtek az ifjú holland vasárnapi bakiját követően.

A jövőre a Toro Rossónál versenyző 16 éves Max Verstappen élete első nyilvános F1-es bemutatóján vett részt Rotterdamban, a VKV City Racing rendezvényén. A fiatal holland alacsony sebességnél hibázott: megpróbálta körbeforgatni az autót, ám a tapadás nagyobb volt, a kuplung pedig gyorsabban reagált, mint várta volna, így orral a korlátnak ment, és letörte az autó első szárnyát. Az eset azonnal elterjedt az interneten, Verstappen magyarázatát azonban jóval kevesebben látták, mint a kétségkívül kellemetlen incidenst:

 

 

"A srácok visszatoltak, én pedig megfordultam, de túl sok volt..." - magyarázta Verstappen a történteket. "Azt hiszem, a hátsó gumik túl melegek voltak, szóval meghúztam a kuplungot, és egy kicsit előrementem, így megérintettem a korlátot az első szárnyammal. Épp csak hozzáértem, de ettől persze az egész szárny letörik" - mondta Verstappen, aki hibája előtt úgy nyilatkozott, hogy a pálya egyes helyeken eléggé egyenetlen, de néhol hatosba is fel tudott kapcsolni.

 

A fiatal tehetség tudja, hogy ilyen hibákat nem szabad elkövetnie: "Most az a fontos, hogy hozzászokjak az F1-es autóhoz, hogy igazán magabiztos legyek benne, ahogy az F3-asban voltam. Innentől kezdve csak annyi az egész, hogy az elejétől kezdve megbízható legyek, ne kövessek el ostoba hibákat, és gyors legyek. Képesnek kell lenned arra, hogy kihívást állíts a csapattársad elé, mert ha messze lemaradsz tőle, az nem jó..."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: