DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

A Ferrari a rövid távú terveinek lett az áldozata

A Ferrari műszaki igazgatója, James Allison szerint a Scuderia, korábbi, rövid távú tervei miatt nem tudnak az idei évben megfelelő eredményt elérni.

A maranellói csapat úgy tűnik, 2014-ben futamgyőzelem nélkül marad - ez 1993 óta először történne meg -, miután eddig csak két dobogós helyezést értek el.

Allison beismerte, a Ferrari minden összetevővel rendelkezik ahhoz, hogy sikeres legyen a Formula-1-ben, de a szervezeti problémák miatt nem tudtak az utóbbi időben eredményesek lenni.

"Nem hiszem, hogy a Ferrarinak bármilyen forrása hiányozna, soha nem voltak problémáik a minőségi emberekkel, a minőségi pilótákkal, így minden kulcsfontosságú rész rendelkezésre áll, hogy sikeres csapat legyünk" - közölte a műszaki igazgató. "Mindnyájan azon dolgozunk és ebben Marco az élen áll, hogy azonosítsuk azokat a területeket, ahol nincs élcsapathoz méltó teljesítményünk és ezt a helyére tegyük. A hiányosságok legnagyobb része szervezeti és az, hogy túlságosan rövid távra terveztünk az utóbbi időben. Ez a fő terület, ahol arra törekszünk, hogy a lehető legjobbat hozzuk ki mindenből."




A szakember hozzátette, a Ferrari ugyanakkora erőkkel dolgozik az autó erőforrásának fejlesztésén és az aerodinamikán is.

"Az aerodinamikai szabályok stabilak, de még túlságosan újak, relatíve újak. Úgy gondolom, sokat lehet még kihozni belőle - a 2014-es és a 2015-ös autók elkészítése közötti időszakban - sokkal jobb lehet az aerodinamika, többet lehet kihozni az erőforrásból és a két dologgal ugyanannyit foglalkozunk."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: