DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Toto Wolff: Monzában hoznunk kell az eredményt

Bár idén különösebb aggodalomra nincs ok a Mercedes F1-es alakulatának háza táján, hiszen szinte borítékolható, hogy az egyéni és a konstruktőri világbajnoki cím is náluk landol az év végén, ám a csapatfőnök, Toto Wolff szerint Monzában mindenképp erőt kell demonstrálniuk üldözőiknek.

A Mercedes idén a Formula-1-es világbajnokság eddigi 12 versenyéből 9-et megnyert, és a W05-ös kódjelű autó egyértelmű erőfölényben van a rivális csapatok versenygépeivel szemben. Csapattársát, Lewis Hamiltont leszámítva, Nico Rosberg legközelebbi üldözője, Daniel Ricciardo (Red Bull) 64 pontos hátrányban van jelenleg a bajnoki tabellán, ami nagyjából két és fél győzelemnyi pontmennyiségnek felel meg.

 

Ha ezt nézzük, nincs az a pesszimista nézőpont, ami alapján azt mondhatnánk, bármi veszély fenyegetné idén a Mercedes világbajnoki elsőségét. Igen ám, de tény, hogy dominancia ide vagy oda, a legutóbbi két nagydíjat nem ők nyerték, hanem Ricciardo a Red Bullal. Az ausztrál pedig kezd vérszemet kapni, és rendre azt nyilatkozza, amíg csak van matematikai esélye a vb-címre, addig ő nem adja fel a harcot.

 

Legutóbb, Spában Rosberg és Hamilton összeütközött, azóta a médián keresztül üzengetnek egymásnak, ez is jelzésértékű lehet a riválisok számára: kicsit megingott a rend a Mercedesnél, most lehet támadni! Vélhetően ezek miatt gondolja úgy Toto Wolff, hogy Monzában újra erőt kell demonstrálnia csapatának, lehetőleg végleg elvéve a riválisok kedvét a reménytelennek tűnő üldözőversenytől.



"A nehéz belgiumi hétvégénk után most már teljes mértékben a következő versenyre, Monzára összpontosítunk. Az autónk gyors, de a legutóbbi versenyeken nem mutattuk meg teljesítményünk legjavát. Az előttünk álló hétvégén ez kell, hogy legyen a célunk. A Brackley-ben, Brixworth-ban és Stuttgartban dolgozó embereink nem érdemelnek ennél kevesebbet, hiszen mindannyian teljes gőzzel dolgoznak annak érdekében, hogy befejezzük azt a munkát, amit elkezdtünk" - kezdte csapata futamelőzetesében Wolff, majd hozzátette:

 

"Spa természetesen egy emlékeztető volt számunkra, hogy a riválisaink soha nincsenek messzire tőlünk, és továbbra is minden hétvégének úgy kell nekivágnunk, mintha az lenne a szezon legmeghatározóbb pontja. Monza egy fantasztikus helyszín - egy legendás pálya csodálatos szurkolókkal és gazdag történelemmel. Amikor az 1950-es években az Ezüst Nyilak először gördültek pályára az Olasz Nagydíjon, kitalálni sem lehetett volna jobb sztorit, hiszen mindkét versenyt megnyerték. Ezen a hétvégén az lesz az egyértelmű célunk, hogy ezt a teljesítményt megismételjük" - tette nyilvánvalóvá a Mercedes csapatfőnöke, hogy a cél nem is lehet más Rosberg és Hamilton számára, mint a kettősgyőzelem. Csak nehogy aztán megint összevesszenek a sorrendjen"

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: