DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Alonso: Maradok a Ferrarinál

Fernando Alonso közölte, nem tervezi azt, hogy 2014 végén elhagyja a Ferrarit.

Az olasz márka, amelyhez Alonso a 2010-es szezon előtt érkezett meg, nehéz szezont teljesít, 12 futam után több, mint 250 pont a lemaradása az élen álló Mercedeshez képest.

De miután a csapatfőnök, Marco Mattiacci a Belga Nagydíj hétvégéjén élőszóban közölte, Alonso és csapattársa, Kimi Räikkönen lesz a két pilóta 2015-ben, Alonso is kijelentette, szeretne maradni és visszatérni a győzelem útjára.

"Nem célom jelenleg a csapatváltás, itt szeretnék győzni és befejezni a munkát, amelyet néhány évvel ezelőtt elkezdtünk" - mondta el Alonso a Sky Sports-nak adott interjúban.

A McLaren az egyik csapat, amely nyilvánosan is kijelentette, szeretné megszerezni a spanyol pilótát, annak ellenére, hogy 2007-ben viharos volt az elválás.




"A nyári szünet óta sok a találgatás, de az én számból soha nem hangzott el az, hogy szeretnék távozni, vagy más csapathoz csatlakozni" - közölte a spanyol. "Sok a pletyka, amely nem zavaró, de egy kis feszültséget kelt. Tulajdonképpen örömmel és büszkeséggel tölt el az, hogy a legjobb csapatok érdeklődnek irántad."

Alonso a Ferrarinál még világbajnoki címet nem tudott szerezni, 2010-ben, 2012-ben és 2013-ban a második helyen végzett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: