DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

A Williamsnek feküdhet a monzai pálya

Olaszországban a La Pista Magica-ként emlegetett Monzát mindenki szereti, aki egyszer ellátogat ide.

A pálya már az 1950-es első Formula-1-es versenynaptárban helyet kapott és az eredeti, döntött részt 1961-ig használták a Formula-1-es autók, ezt a részt még ma is látni, így kapcsolódik a pálya a dicső múlthoz. Az évek során a helyszín sokat fejlődött, biztonságosabb lett, de a nagy sebességű természete továbbra is megmaradt.

A vonalvezetésben főleg a hosszú egyenesek dominálnak, amelyeket egymástól sikánok választják el, így az egyenesbeli sebesség és a jó kigyorsítás fontos a jó köridőhöz. Az átlagsebesség 160 mérföld/óra körüli, a végsebesség a 210 mérföld/órát is átlépi, Monza az egyetlen olyan pálya a jelenlegi naptárban, ahová a csapatok speciális, alacsony légellenállású csomagot készítenek.

A szenvedélyes olasz rajongók megtöltik a lelátókat, a legjobb hangulat egész évben az Olasz Nagydíjon van. Nagyszerű zárása ez az európai szezonnak.

"Monza nagyszerű pálya lehet autónk számára és tudjuk, mozgalmas lesz a munka partnereinkkel, mivel legtöbbjük Olaszországban székel" - közölte Bottas. "A pályán érdekes vezetni és fontos a jó egyenesbeli sebesség, mivel néhány nagyon gyors egyenes található itt. Egy erre a pályára kialakított aerodinamikai csomaggal érkezünk ide, melyhez hozzájön az erős erőforrás, ezért nagyon versenyképes hétvégére számítunk."




"Monzát szeretem" - tette hozzá Massa. "Szeretem az embereket és a rajongókat és remélem, annak ellenére, hogy csapatot váltottam, továbbra is támogatnak engem. Monza különleges pálya, mivel gyorsnak tűnik, de a kanyarok egészen lassúak. Az aerodinamika fontos az ilyen pályán és a hétvége során ez előnyünkre válhat. Remélem versenyképesek leszünk itt, mivel azt hiszem, az olasz rajongók szeretnék, ha jó teljesítményt nyújtanánk."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: