DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

A Red Bull a Renault gyári csapata

A Renault első alkalommal hivatkozott a Red Bullra, mint hivatalos gyári csapatra.

A Red Bull nyomására a francia márka átszervezést hajtott végre, a Caterhamtől Cyril Abiteboul visszatért a Renault-hoz és arra készülnek, hogy 2015-ben még erősebbek legyenek.

A német Auto Motor und Sportnak a szakember elmondta, hiba volt a Renault-tól az, hogy az új turbókorszakban nemcsak a Red Bullra koncentrált.

"A Renault az elmúlt években azzal próbálkozott, hogy mind a négy partnerét egyenlően kezelje" - mondta el Abiteboul. A Caterham szempontjából, ahol egy évvel ezelőtt dolgoztam nagyszerű volt. De a Red Bull számára ez nemkívánatos volt."

A szakember szerint most a Renault gyári csapatát Red Bull-nak hívják. Abiteboul hozzátette, a Red Bull nem szándékozik nagyobb részt vállalni a motorfejlesztésben és saját erőforrást építeni.




"A Red Bull karosszériát gyárt és erre akarnak koncentrálni. A motorfejlesztés egy nagyon összetett feladat ahhoz, hogy gyorsan meg lehessen valósítani. De igaz, hogy sokkal közelebbi együttműködés lesz a Red Bull és a Renault között."

Pletyka szólt arról is, hogy a Red Bull a projekt teljes elektronikai oldalát átvállalja, a Renault csak a motorért lesz felelős. A Renault, Total és a Red Bull névadó szponzora, az Infiniti állja valószínűleg a költségeket.

"Jelenleg azon dolgozunk, hogy a feladatokat a leghatékonyabban osszuk el" - válaszolt Abiteboul. "A kérdés, hogy a Red Bull hol tud minket a legjobban segíteni. A terv az, hogy október végére dönteni fogunk."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: