DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Folytatódik a kaland? Lotterer Monzában is autóba ülhet

Három nap múlva már az Olasz Nagydíj első szabadedzése zajlik majd, de még mindig nem lehet tudni, ki vezeti a Caterham második autóját.

Miközben versenyzője, Marcus Ericsson a születésnapját ünnepli, nem lehet tudni, hogy ki lesz a csapattársa a napokon belül kezdődő monzai hétvégén. Japánból érkező hírek szerint az biztos, hogy nem Kamui Kobayashi, hanem ismét egy beugró foglalhatja el a Caterham második autóját. Spában a háromszoros Le Mans-győztes Andre Lotterer (és szponzora, a Hype) kapta meg a zöldek autóját, s nemrég még úgy tűnt, hogy Monzában egy újabb újonc, Roberto Merhi érkezhet a csapathoz.



 

A hírek szerint a kétségkívül tehetséges Merhi szponzorai összeszedték az induláshoz szükséges 300 ezer eurót, csakhogy az ifjú spanyol néhány órával ezelőtt beismerte, hogy továbbra sincs meg a szuperlicensze, ennek hiányában pedig nem indulhat el Olaszországban. Utánpótlás-sorozatok bajnokai egyes esetekben ezt a szükséges tesztkilométerek nélkül is megkapják, ám úgy tűnik, hogy az FIA ezúttal ezt nem teszi meg - talán a monzai helyszín miatt, talán azért, mert Merhi három éve nyert, vagy talán azért, mert az F3 Euroszériában, és nem valamelyik "nagy" sorozatban.



 



 

Carlos Sainz Junior, a WSR éllovasa szintén esélyes lehet a Red Bull támogatásának köszönhetően, sőt úgy tűnik, hogy a Spában az edzéseken mindenkit lenyűgöző, de a versenyen hamar kieső Lotterer is esélyes lehet. "Továbbra is kapcsolatban vagyunk, és úgy gondolom, van lehetőség arra, hogy további versenyeken induljak. Remek tapasztalat volt ez számomra, át kell néznem a naptáramat, hogy kiderüljön, ez egyszeri alkalom volt-e, vagy van értelme továbbcsinálni" - mondta a német a Racer magazinnak."



 

"Spában úgy éreztem, hogy az Audinál mindenki mögöttem áll, ahogy azok az emberek is, akik korábban támogatták a karrieremet, beleértve persze a Japánban lévőket is" - mondta Lotterer, aki, akárcsak a korábbi években, idén is a japán Super Formulában szerepel a WEC mellett, ám szerencséjére a monzai hétvége egyik bajnokság programjával sem ütközik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: