DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Mattiacci: A Ferrari vissza akarja kapni Ross Brawnt

Marco Mattiacci nyíltan kijelentette, hogy a Ferrari örömmel visszaszerezné Ross Brawnt, a kérdés csak az, hogy ezt Brawn is szeretné-e.

Ross Brawn hosszú időn át a Brackley-ben dolgozott, előbb a gyári Honda, majd a gyári Mercedes csapatfőnökeként, a kettő közt egy évig pedig saját Brawn GP nevű csapatát vezette, mely története egyetlen szezonjában mindkét világbajnoki címet megnyerte. Miután távoznia kellett Brackley-ből, különböző csapatokkal hozták szóba, így természetesen a Ferrarival is, különösen azután, hogy Domenicali távozásával és Mattiacci érkezésével szerkezeti átalakítás kezdődött Maranellóban.



 

Mattiacci a CNN-nek elárulta, hogy többször beszélt Brawnnal az elmúlt időben, nem tagadta, hogy szívesen látná ismét Maranellóban őt: "Mindenki szeretné Rosst újra a Ferrarinál látni. Ő az egyik legnagyobb tiszteletnek örvendő személy az F1-ben, tudása és eredménylistája is a lehető legnagyobb. Mindenki örülne egy olyan embernek, mint Ross."



 



 

Mattiaccit arra kérték, mondja el, szerinte mekkora esélye van Brawn szerződtetésének. A csapatvezető ennek a kérésnek nem tett eleget: "Nem szeretem az ilyen játékokat, azzal kell dolgoznom, amim van, nem azzal, ami esetleg majd lesz" - mondta Mattiacci, aki azt viszont egyértelműsítette, hogy szívesen látná Brawnt a Ferrarinál:



 

"James Allison a technikai igazgató, innen szeretnék elindulni. De a tangóhoz két emberre van szükséged. Az is lehet, hogy Ross elégedett azzal, amit csinál."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: