DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Honda: Versenyben leszünk a Mercedesszel

A Honda motorsport igazgatója, Yasuhisa Arai közölte, a japán gyártó képes lesz felvenni a harcot a jelenlegi erőforrásokban élen álló Mercedesszel, amikor a jövő évben visszatérnek a Formula-1-be.

A Honda, amely vállalat legutóbb 2008-ban gyári csapatával képviseltette magát a sportban, csendesen készül a visszatérésre. A japán vállalat a McLaren motorszállítója lesz és ezzel újjáéled az 1988-1992 közötti kapcsolat.

"Bízom benne, hogy a Mercedesszel tudunk versenyben lenni" - közölte Arai.

A szakember szerint a Honda nem fog szenvedni úgy, mint a rivális Renault és Ferrari.

"El tudom képzelni, hogy a Mercedes tökéletes egyensúlyt talált karosszériája és erőforrása között, míg másoknak ez nem sikerült. Egy csapatként dolgozunk együtt a McLarennel - csak ez az egyetlen mód. Úgy gondolom a másik két szállító a jövő évben feléled - erősen bízom benne. És mi is ott leszünk."




A Honda terveiről Arai elmondta: "A fejlesztési tervet tudjuk tartani. Motorunk - vagy sokkal pontosabban, erőforrásunk - készen áll a teljes rendszerellenőrzésre, de karosszéria még nincs hozzá. További időre van szükség ahhoz, hogy az erőforrás és a karosszéria összeálljon, majd ezt követően tudunk egy teljes autóval ellenőrzést végezni."

A szakember hozzátette, a Honda valószínűleg először erőforrását a 2015-ös első szezon előtti teszten próbálja ki a Circuito de Jerez pályán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: