DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Force India a hátralévő versenyeken pontot szerezne

A Sahara Force India a belga futamon elért kettős pontszerzés után Olaszországban tovább csökkentené hátrányát a bajnokságban.

Nico Hülkenberg számára Belgiumban azt követően sikerült a pontszerzés, hogy Kevin Magnussent hátrasorolták. A német pilóta abban bízik, hogy a monzai pálya jobban fekszik majd autójuknak, mint a belga helyszín.

Nico, kihívást jelentő hétvége volt Spa, de végül sikerült a pontszerzés...
Vegyes hétvége volt. Jó sebességgel rendelkeztünk, de nem tudtuk a maximumot kihozni, mert hibáztunk az időmérő edzésen. A futam érdekes volt; sok pozíciót javítottunk, de a forgalom miatt időt veszítettünk. Végül egy pontot szereztünk, ami több, mint a semmi.

Szeptemberben Monza minden bizonnyal az év egyik legjobb versenye...
Fantasztikus hétvége és mindent élvezek a versennyel kapcsolatban: a várost, az embereket és a pályát. A hangulat briliáns a rajongók energiája és a hely múltja miatt. Érdekes vezetni ezen a pályán. Egyszerűnek tűnik, de gyors kört elérni komoly kihívás és könnyű hibázni.

Monza erőforrást igénylő pálya - úgy gondolod, hogy ez fekszik majd a VJM07-nek?
Arra számítok, hogy nagyon versenyképesek leszünk. Jobbak lehetünk, mint Spában. Minden az erőről és a végsebességről szól, tudjuk, a motor is erős lesz. Új, alacsony leszorítóerejű hátsó szárnyunk lesz, amelyet csak Monzában használunk. Mindig trükkös egy szinte sima szárnyállással végsebességről a sikánoknál fékezni.




Hülkenberg csapattársa, Perez szintén pontszerző volt Spában. A mexikói pilóta szerint a szezon hátralévő versenyein tovább tudják gyűjteni a pontokat.

Sergio, a spái pontszerzés megfelelő kezdés volt a szezon második felére...
A pontszerzéssel sikerült elérhető közelségben maradni a bajnokságban előttünk állókhoz, így egészen agresszív hozzáállással készültünk a versenyre. Nagyszerű érzés volt első pontjaimat megszerezni Spában, mert szeretem a pályát. A következő versenyeken a kettős pontszerzés a folyamatos cél.

Monza különleges pálya számodra?
Minden bizonnyal. Egy újabb kedvencem. Azt hiszem, mindenki élvezettel utazik ide, mert csodálatos a hely. A Formula-1 előtt néhányszor már versenyeztem itt és mindig jó eredményeket értem el. Két évvel ezelőtt dobogós voltam - ez volt a Formula-1-ben az egyik legjobb versenyem és nagyon különleges emlék ez a futam.

Ezen a hétvégén hasonló teljesítményt tudsz nyújtani?
Természetesen megpróbáljuk. Azt hiszem, jó pálya lehet számunkra. Fontos, hogy az időmérő edzésen az első tízben végezzünk, így lehet csak sok pontot szerezni. Monzában nehéz előzni és ha pozíciót veszítesz, azt nehéz visszaszerezni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: