DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

A Mercedes 2016-ban adott volna ülést Verstappennek

A feltételezések szerint két év múlva a Mercedestől is megkapta volna az F1-es bemutatkozás lehetőségét Max Verstappen - persze nem a nagycsapatnál.

A jövő évben a Toro Rossónál bemutatkozó Max Verstappen mindössze 17 esztendős lesz F1-es debütálásakor, így közel két évvel dönti meg a vonatkozó rekordot. A jelenleg az F3-as Európa-bajnokságban pallérozódó hollandot, aki mindössze első évét tölti együléses versenyautókban, s csupán négy hónapra volt szüksége az első európai formulaautós versenytől az F1-es szerződésig, a hírek szerint nem csak a Red Bull-család kívánta megszerezni.



 

A Mercedes ugyanis szintén igyekezett mindent megtenni azért, hogy hozzájuk kerüljön a holland, s az ő terveik szerint is Verstappen lett volna minden idők legfiatalabb F1-ese, igaz csak 2016-ban. Jövőre egy teljes GP2-szezon mellett pénteki szabadedzéseket kaphatott volna valamelyik Mercedes-motoros csapattól, 2016-ban pedig a Force Indiához vagy a Williamshez kerülhetett volna (legalább) egy tanulóévre.



 



 

Bár egyes elképzelések szerint a Red Bull azért adott ülést Verstappennek, hogy felülmúlja a Mercedes ajánlatát, Marko állítja, hogy nem is tudták, mit kínáltak a riválisok. "Mi a Red Bull vagyunk, nem a Mercedes" - idézi az Autosport az osztrákot. "Más a filozófiánk. Sosem kérdeztem, mit ajánlott nekik a Mercedes, a saját tárgyalásainkat folytattuk, felépítettük kapcsolatunkat, s végül úgy döntött, hogy velünk tart."



 

Az Autosport úgy tudja, hogy Verstappen három évre, azaz 2017 végéig írt alá a Toro Rossóval, s a legnagyobb valószínűség szerint az austini USA Nagydíj szabadedzésen ülhet először be F1-es autóba egy versenyhétvégén. A holland versenyző egyébként, mint azt Marko elárulta, nem fog többet keresni a megszokottnál: "Nem szórjuk a pénzt, nem ajánlunk nevetséges összegeket. Sosem tettünk így. Hasonló szerződése van a többiekéhez, de nem mindennap adódik esély megszerezni egy ilyen különleges, kivételes tehetséget!"

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: