DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Raikkönen: Még mindig vannak nehézségeim

Kimi Raikkönen elmondta, még mindig nehézségei vannak a Ferrari F14 T-vel, annak ellenére, hogy a Belga Nagydíjon a múlt hétvégén javuló formát mutatott.

Raikkönen negyedik lett Spa-Francorchamps-ban - ez a legjobb eredménye, mióta visszatért a Ferrarihoz - és a hétvégén komolyabb problémákkal nem szembesült. Azonban a következő hétvége, az Olasz Nagydíj valószínűleg a Mercedes erőforrással szerelt autóknak fekszenek és a finn elmondta, a Ferrarinak továbbra is nehézségei vannak.

"Tiszta hétvégére van szükségünk, próbálgatni dolgokat és programunk szerint dolgozni minden szabadedzésen" - mondta el Raikkönen. "A fő dolog, hogy tiszta versenyünk volt, problémamentes és nyomni tudtuk. Az autó kezelhetőségével még voltak nehézségek, de erre számítottunk. Vannak dolgok, amiken javítani kell, de rövid időre jó érzéseink voltak, csak bizonyos hibák, vagy külső körülmények hátráltattak minket. A tiszta hétvége segíthet és könnyebbé teheti a dolgokat és jobb eredmények születhetnek."




A finn pilóta elmondta, a Ferrari Monzában kicsit magabiztosabb lehet, azt követően, hogy Spában a vártnál jobb eredményt értek el.

"Nyilvánvalóan bízunk abban, hogy Monzában jól teljesítünk, ez a hazai verseny, így sok hazai rajongója van a Ferrarinak - reméljük, jól teljesítünk. De próbálunk minden versenyen a maximumot hozni és ha tiszta versenyünk lesz, jó helyre kerülünk az időmérő edzésen, akkor saját magunkra koncentrálhatunk, nem kell a többiek miatt aggódni, a sebességünkhöz mérten a lehető legjobb eredményt érhetjük el. Remélhetőleg Monzában meglepetést okozunk sebességünkkel. Ahogyan mondtam, a belga verseny és a következő futam nehéz lehet számunkra, de nem annyira rossz a helyzet. Megteszünk mindent és majd meglátjuk, hol végzünk."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: