DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Lotterer nyitott egy újabb lehetőségre

Andre Lotterer elmondta, újra beülne a Caterham Formula-1-es autójába, miután a Belga Nagydíjon bemutatkozhatott a sportban.

Lotterer az Audival a WEC-ben áll rajthoz, valamint a japán Super Formula mezőnyben is versenyzik. A német pilótát azért szerződtette egy versenyre a Caterham, hogy segítsen a csapat fejlesztési csomagjának kiértékelésében.

Lotterer a futam elején kiállni kényszerült, de elmondta, a szezon későbbi szakaszában újra a Caterham rendelkezésére állhat.



 



"Kapcsolatban vagyunk és azt hiszem, további versenyeken is rajthoz állhatok" - nyilatkozta Lotterer. "Nagyon szeretném ezt hinni. Nagyszerű tapasztalat volt számomra a hétvége, meg kell nézni a menetrendet és eldönteni, egyszeri alkalom volt számomra, vagy van értelme tovább folytatni."



 

A német pilóta hozzátette, meglepődött azon, mekkora támogatást kapott a belga futam hétvégéjén.

"Úgy lehetett érezni, hogy az Audinál mindenki mögöttem állt és mindenki, aki támogatatta korábban pályafutásomat és azok is, akik Japánban velem dolgoznak. Úgy éreztem, mintha az egész WEC paddock a hátam mögött lenni, az Audi nagyon elégedett volt mindennel, én pedig meglepődtem, mennyire támogat engem mindenki. Nagyszerű érzés volt számomra, nem számítottam ilyenre. A Formula-1 egy más dimenzió."

A Caterham még nem döntötte el, az Olasz Nagydíjon Kamui Kobayashi visszaülhet-e az autóba.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: