DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Smedley számára nem jelent elégtételt a Ferrarival való csata

A szezon előtt Felipe Massa és a vele hosszú éveken keresztül együtt dolgozó Rob Smedley távozott a Ferraritól, és a Williamshez csatlakoztak. Idén éppen úgy alakul, hogy ez a két csapat küzd egymással a konstruktőri dobogós helyért. Smedley számára nem jelent külön élvezetet a pikáns csata.

"Őszintén megvallva nem igazán gondolom, hogy különösebb elégtételt jelent ez nekem, csak mert a Ferraival harcolunk olyan szorosan a bajnokságban" - mondta Smedley a crash.net oldalnak adott interjújában. "Azt hiszem, inkább akkor vagyok elégedett, ha megteszünk egy lépcsőfokot: nem más, ha a Ferrariról, vagy a Sauberről, Red Bullról, Toro Rossóról van szó. Abszolút semennyire nem különbözik."

 

"Egyszerűn boldog vagyok, hogy a csapat előrelépéseket tesz. Ez a fő célom és fókuszom, azt hiszem, ez a legjobb a Williamsszel kapcsolatban. Épp erről beszéltem Pattel (Symonds) a szünet előtt, aki azt mondta: az egyik legjobb dolog ebben a csapatban, hogy nincsenek itt egók. Senki sincsen, akinek külön tervei lennének. Talán azért, mert ez egy családi vállalkozás, és mindenki számára az üzlet számít, a csapat, a Williams Grand Prix Engineering, a Williams Formula One. Ez a középpont mindenki számára" - magyarázta a szakember, aki korábban Massa versenymérnöke volt, a Williamsnél azonban a teljesítményért felelős igazgató posztját kapta meg.

 



"Azt hiszem, az emberek közötti együttműködés, a közös szándék és közös cél, hogy valamiben már a kezdetektől fogva részt vegyenek, igazán segít. Amíg előre haladunk, ezt kell csinálnunk. Én pedig boldog vagyok."

 

A Williams a konstruktőrök versenyében 10 ponttal van lemaradva a Ferraritól, habár már négy dobogós helyet gyűjtöttek, míg az olaszok kettőt. Eredményesebb versenyzőjük, Valtteri Bottas ötödik a bajnokságban 110 pontjával, Fernando Alonso a negyedik 121 egységgel. A másik versenyzők között is kiegyenlített a verseny: a 9. helyezett Felipe Massának 40 pontja van, Kimi Raikkönennek 39.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: