DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

A finnek szerint Verstappen még nem áll készen

Két korábbi finn versenyző - Mika Hakkinen és Mika Salo - is csatlakozott az egyre népesebb táborhoz, akik szerint a jövőre 17 éves Max Verstappen Forma-1-es bemutatkozása túl korai lesz.

Először az 1997-es világbajnok, Jacques Villeneuve beszélt negatívan Verstappen Toro Rossós szerződéséről: a kanadai markánsan úgy fogalmazott, "olyan, mintha valaki ajándékot kapna anélkül, hogy megérdemelné", és hogy "ez a legrosszabb dolog, ami valaha történt a Formula-1-ben". Hozzá csatlakozott a Ferrari, Sauber és Toyota egykori versenyzője, Mika Salo.

 

"Azt hiszem, ez igazán rossz dolog az F1 számára. Szerintem egy ilyen fiatal srácot nem szabadna hagyni vezetni. Ennek egy csúcskategóriának kéne lennie, amire a versenyzők éveken keresztül készülnek. A Formula-1 nem utánpótlás-széria" - nyilatkozta a Finnországban tévés szakértőként dolgozó exversenyző. "Mi történik, ha a dolog nem működik két év után? Egy 19 éves munkanélküli Forma-1-es"

 



Hozzá csatlakozott honfitársa, a királykategória eseményeiről szintén rendszeresen véleményt alkotó Mika Hakkinen is - aki egyébként Salóhoz hasonlóan ugyanabban az időszakban versenyzett, mint Max apja, Jos Verstappen.

 

"Semmilyen esetben sem állhat készen egy 16 vagy 17 éves versenyző. Menedzserként és apaként sem hagynék egyetlen annyira fiatalt sem az F1-ben szerepelni" - mondta Hakkinen, aki Valtteri Bottas pályafutását egyengeti, fia, Hugo pedig gokarttal versenyez, mint egészen tavalyig Verstappen. "Túl korai, ha pedig kudarcot vall, az tetemes kárt okozhat."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: