DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Kihátrált a New Jersey-i futam pénzügyi támogatója

A Formula-1-et irányító Bernie Ecclestone szerint egyre valószínűtlenebb a New Jersey-i futam megrendezése, miután a pénzügyi támogató kihátrált a projekt mögül.

A második Amerikai Nagydíj egy ideje már beszédtéma és többször bekerült már az előzetes versenynaptárba, de a véglegesítés után már nem maradt a helyszínek között és Ecclestone beismerte, valószínűleg soha nem rendeznek utcai versenyt New Jersey-ben.

"Őszintén szólva nem hiszem. Még ugyanazok a problémák állnak fent, mint legelőször. Semmi nem változott" - közölte Ecclestone.

A Formula-1 üzleti újságírójának, Christian Syltnek az üzletember elmondta, a problémák egyértelműek - minden a pénzről szól.

"Két, vagy három támogatót említett nekem a promóter, Leo Hindery, akikkel megegyezést kötött és ők adják a pénzt" - közölte Ecclestone. "Ha Leo megkapta volna a pénzt, vagy én megkaptam volna, akkor a verseny lebonyolításra kerülne."




Ecclestone beismerte, a szervezők a szokásosnál is nagyobb munkát végeztek és meghaltak azért, hogy futamot rendezhessenek, ezért az üzletember is minden követ megmozgatott a verseny érdekében.

Sylt szerint Ecclestone minden esélyt megadott Hindery-nek arra, hogy a verseny a naptárba kerüljön és még pénzügyi segítséget is felajánlott.

"Semmit nem veszíthettem Leóval. Ha valaki odajön és pénzt ad, így pedig tovább végezheti a munkáját, annak örültem volna. Hindery próbálta életben tartani a reményt addig, amíg valaki pénzzel be nem száll az üzletbe. Ez nekünk is jó volt és esélyt adtunk neki. Mindenki versenyt akart New York-ban."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: