DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Haas lehet a Ferrari junior csapata

A Ferrari szeretné a Red Bullhoz hasonlóan megvalósítani azt, hogy junior csapatot támogat a Formula-1-ben és a Team Haas F1 erre pontosan jó lehet.

Miután az új turbókorszak rosszul indult a Ferrari számára, több változás történt Maranellóban, a csapatfőnök, Stefano Domenicali mellett a motorfelelős, Luca Marmorini is távozásra kényszerült.

Az új főnök, Marco Mattiacci további változtatásokat tervez a márkánál: "Úgy döntöttünk, hogy új infrastruktúrába és emberekbe fektetünk, hogy sokkal modernebb és kisebb szervezettel dolgozzunk, de ugyanakkor nagyobb hangsúlyt fektetünk a csapatra és az egyénekre."

A La Gazzetta dello Sport szerint az egyik új stratégia, a Red Bull mintáját követve egy junior csapat létrehozása. A Ferrari hagyományosan szoros kapcsolatot ápol azokkal a csapatokkal amelyeknek motort szállít, így a Sauberrel és a Marussiával, ahol a csapat akadémiájának pilótája, Jules Bianchi is ülést kapott.

Az újság szerint a Ferrari nem akar egy második csapatot vásárolni, ellentétben a Red Bullal, akik a Minardit vásárolták fel, hanem egy partnercsapat megvalósítását tervezi. Nyilvánvaló esélyes erre az új amerikai csapat, amely 2016-ban mutatkozik be. Gene Haas vállalata, a Haas Automation már szponzorként csatlakozott a Ferrarihoz.




Haas szeretné a Formula-1-es projektje során a Ferrari technológiáját felhasználni, miközben más, a maranellói csapat akadémiájához tartozó pilóta, például Raffaele Marciello és Antonio Fuoco ülhet autóba.

A La Gazzetta közlése szerint a a Haas együttműködés előtt Mattiacci azon dolgozik, hogy a szabályok engedélyezzék a csapatok közötti technológiacserét. Szeretné a csapatfőnök továbbá elérni azt is, hogy több elemet és erőforrást lehessen felhasználni egy év során és enyhítsenek a motorbefagyasztáson is.

"A győzelem útjára való visszatérésben elsőként a Ferrarinak saját magának kell javulnia, a csoport teljesítményének és az autó fejlesztésének" - közölte Mattiacci. "Sokkal innovatívabbnak kell lennünk és mindenki elé kell kerülni."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: