DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Mercedes válságértekezletet tart

A Mercedes Formula-1-es csapatának vezetői pénteken Lewis Hamiltonnal és Nico Rosberggel beszélgetnek el arról, hogyan tudnak továbblépni a Belga Nagydíjon történt ütközésen.

Az ütközésre Rosberg és Hamilton között a futam második körében került sor - a két pilóta egymást hibáztatta az esetért és a csapatot irányító szakemberek mérgesek voltak a történtek miatt.

Habár a futam után Belgiumban egy rövid megbeszélést lefolytattak, a Mercedes szeretette volna, ha a kedélyek lenyugodnak, mielőtt Rosberg és Hamilton a brackley-i gyárban további egyeztetésen esik át.

A pénteki megbeszélés célba, hogy próbáljanak megegyezni a pályán tanúsított viselkedéssel kapcsolatban és a jövőben ne fordulhasson elő olyan eset, amely veszélyezteti a csapat bajnoki esélyeit.




A Mercedes lehetőségei korlátozottak, csak két opció közül választhatnak.

Vagy engedik a két pilótát szabadon versenyezni egymással, abban a reményben, hogy az ütközés nem ismétlődik meg, vagy csapatutasítást alkalmaznak.

Wolff a vasárnapi futam után közölte, vannak ötletek, amelyeken elgondolkoznak, de addig nem döntenek, amíg mindkét pilótával nem beszéltek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: