DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Jordan élesen kritizálja a Mercedest és Brawnt hiányolja

A korábbi csapatvezető új oldalról közelítette meg a Mercedesnél kibontakozó belháborút: szerinte az alakulat vezetősége túl erélytelen, Ross Brawn visszavonulásával elveszített egy központi figurát.

Tény, hogy a Mercedes irányítása nem hasonlítható a hagyományos F1-es modellhez: egyetlen csapatfőnök helyett ketten tartják a kormányrudat, Paddy Lowe a technikai, Toto Wolff az üzleti ügyeket kezeli. A csapatelnök Niki Laudának kevesebb beleszólása van a mindennapi ügyekbe, szerepe inkább tanácsadói. Az újfajta vezetést eddig csak dicséretek illették, Jordan szerint azonban a Belga Nagydíj történései a gyenge pontra világítottak rá.

 

"A csapatot hibáztatom. Azt mondták, hogy hagyják a versenyzőket versenyezni, de nem teszik, mert Magyarországon azt mondták Rosbergnek, megelőzheti Hamiltont, Hamiltonnak pedig azt, hogy engedje el őt. Ő nem tette meg. Hogy lehet azt mondani, hogy nincsenek csapatutasítások, amikor vannak? Ez nonszensz" - támadta keményen Jordan a Mercedest. Az istálló idén számtalanszor hangoztatta, mennyire fontos számukra a versenyzők közötti egyenlőség.

 



"Emlékszem, amikor Ross tavaly Malajziában azt mondta Rosbergnek: nem, nem előzheted meg őt. Ha Ross ott lenne a csapatnál, most másféle műsor folyna. Elsők és másodikak lettek volna Belgiumban. A csapat gyenge. A fiúk tényleg jók, de nem elég tapasztaltak, nincsen ott Ross, hiányzik egy vezető. A két versenyző irányítja őket, akik rossz kisgyerekként viselkednek."

 

Ross Brawn 2013 végén távozott a Mercedestől - amely saját 2009-es csapatából, a Brawn GP-ből jött létre -, ezután pedig úgy döntött, egyetlen másik istállóhoz sem csatlakozik, helyette inkább horgászással fog foglalkozni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: