DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Merhi szuperlicenszére vár

A spanyol Roberto Merhi arra vár, hogy megkapja Formula-1-es szuperlicenszét, amely ahhoz szükséges, hogy a jövő hétvégén, Monzában bemutatkozhasson a szériában.

Merhi Spa-Francorchamps-ban a Caterham csapat vendége volt és azóta kiderült, hogy a korábban DTM-ben, jelenleg a Formula Renault 3.5-ben versenyző pilóta lehet a következő, aki Kamui Kobayashi helyét elfoglalhatja a Caterhamben, miután Andre Lotterer csak egy versenyre szóló lehetőséget kapott.

A spanyol Marca lap szerint a 23 éves Merhinek 300000 eurót kell fizetnie a Caterhamnek azért, hogy az Olasz Nagydíjon rajthoz állhasson.

Marco Canseco tudósító szerint Merhi csak arra vár, hogy az FIA aláírja a szuperlicensz.

A pilóta a Marcának elmondta, amennyiben a csapat kéri a szuperlicensz kiadását, akkor az FIA azt 99 százalékban teljesíti.




Azonban az irányítótestület ahhoz, hogy az igazolást kiadja, arra van szükség, hogy a versenyző bajnoki címet szerezzen egy komolyabb kategóriában, vagy 300 kilométert teszteljen Formula-1-es autóban. Habár Merhi 2011-ben európai Formula-3-as bajnoki címet szerzett, az előbbi kitételek egyikének sem felel meg.

"Nem száz százalék, hogy rajthoz állok Monzában, de jó az esély, attól függ minden, hogy időben megkapom-e a szuperlicenszt" - mondta el a spanyol. "A Renault világszéria bajnoki címének megszerzésére koncentrálok, de nagyszerű lenne, ha a Formula-1-be kerülhetnék, bár az idei évben nem ez az elsődleges cél."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: